Kerékpáros Konferencia a BringaMánia Fesztiválon

Ilyen még nem volt.... de most lesz!

A mátrai bringás hétvége eseményeit szervező Vuelta Sportiroda és a "Kerékpáros Kerekasztal" egy fórumra hívja a bringásokat, az illetékes szervezeteket, hatóságokat, és döntéshozó politikusokat. A cél, hogy együtt átbeszéljük a kerékpározás, a mountain bike sport helyét az erdőben. Szeretnénk elérni, hogy mindenki első kézből kapjon hiteles és pontos információkat az Erdőtörvény ez évi változásairól, a jövőben követendő szabályokról.

 

Egyben az is cél, hogy együtt tegyünk fel kérdéseket, és közösen határozzunk meg célokat az erdei kerékpározás jövője érdekében. Mindannyiunk érdeke, hogy békésen együtt tudjunk élni az erdővel, a természettel, és hogy a kerékpározást összhangba lehessen hozni az erdőben folyó egyéb emberi tevékenységekkel. A mountain bike-os társadalomban sokan tudják (de talán sokan nem), hogy idén nyárig az erdei kerékpározás lényegében illegális tevékenység volt - kivéve néhány kijelölt utat. Ez a helyzet változott meg alapvetően június elején, amikor is az Országgyűlés módosította a kerékpározást tiltó Erdőtörvényt. Ezzel kapcsolatban megjelent egy rövid összefoglaló cikk a Vuelta Sportiroda honlapján – a cikk itt olvasható >>>

 

Ilyen előzmények után döntöttünk úgy, hogy megszervezzük ezt a konferenciát, és segítségül hívjuk számos átfogó, hazai bringás ügyben aktív szerepet betöltő Kerékpáros Kerekasztal tagjait is. A bringás fórumra augusztus 31-én, szombaton, a BringaMánia Fesztivál első napján kerül.

• Időpontja : 2013. augusztus 31. szombat 18 óra
• Helyszíne: Mátra, Gyöngyös – Sástó, Oxygén Adrenalin Park

 

A Mátra Maraton és a Konferencia fővédnöke Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. A Vidékfejlesztési Minisztérium is fontosnak tartja a kerékpárosok tájékoztatását ezért a Minisztérium szakértője is részt vesz ezen a találkozón. A beszélgetés után lehetőség van kötetlen formában további eszmecserére a hazai kerékpáros sport és civil szervezetek vezetőivel, döntéshozókkal.

Kérjük, hogy részvételi szándékodat jelezd az iroda@vuelta.hu e-mail címre hogy helyet tudjunk biztosítani. A részvétel természetesen ingyenes.

 

Várunk szeretettel minden érdeklődőt!

Eisenkrammer Károly
Vuelta Sportiroda

 

Belépés
Elfelejtett jelszó