McDonald's BringaMánia Balatonkör 2011

Az immár 10. életévén is túllépő, a hagyományosan a Föld Napjához kötődő, első tavaszi, nagy bringás esemény, a Balatonkör idén újabb fordulóponthoz érkezett. A szervezők (a Balatonkör Team, és 2010. óta a Vuelta Sportiroda) munkájának, de leginkább a résztvevők lelkesedésének köszönhetően 2011-től a McDonald's BringaMánia program is támogatja túrát. Ez remélhetőleg újabb lelkes bringásokat hoz a Balaton partjára - hiszen a BringaMánia tábora már 17.000 főt számlál.

De természetesen egy dolog a számítógép mellett a bringázásért lelkesedni, és más ráülni, és letekerni egy nap alatt 10, 86, vagy esetleg 206 km-t. Erre, vagyis a nagy tavaszi kihívásra jelentkeznek azok, akik a McDonald's BringaMánia Balatonkör valamelyik távjára neveznek. Tavaly több mint ezren vágtak neki a 206 km-es távnak, és 200-nál is többen a 86 km-es "kiskörnek" és a 10 km-es, családi Balaton köröcskének.

Idén is legalább ilyen nagyszámú érdeklődőre számítanak a szervezők, és a célterületen, a balatonföldvári Nyugati Strandon számos érdekes programmal várjuk nap közben a gyerekeket, családokat. Az új támogatónak köszönhetően idén a siófoki és a keszthelyi McDonald's éttermeknél is lehet a túrákhoz csatlakozni, és a nagy csapattal megtenni a hátralevő kilométereket.

Regisztrálni, előnevezni a Vuelta Sportiroda honlapján (vagyis itt) lehet, és néhány alapinformáció is megtalálható nálunk.

A korábbi évek hírei, beszámolói, és az idei túra részletei továbbra is a Balatonkör Team által üzemeltetett www.balatonkor.hu honlapon érhetők el, ahol a Fórum oldalon kérdéseket tehetsz fel, és válaszokat is írhatsz.


Néhány háttér információ

Több mint tíz éve szervezik meg lelkes, siófoki bringások a Föld Napjához kapcsolódó Balatonkör kerékpár túrát. Az útvonal a 95%-ban a Balatoni Bringa Körúton halad – többnyire kerékpárúton vagy kerékpárbarát útvonalakon, néhol keskeny, néhol kényelmesebb szakaszokkal, több rövid szakaszon a 71-es főúton. A szervezőcsapat (Berky Gyuri bácsi, Márkus Gábor, Koósz Zoltán, Szeles Péter, Kulifay Balázs, Berky Gergely, Böröcfi János) és a segítők minden tagja civil munkája, vagy iskolai tanulmányai mellett emelte tíz év alatt a legnagyobb hazai bringás események közé a Balatonkört. A kezdetben családias hangulatú túra évről évre egyre népszerűbb lett, 2009-ben a résztvevői létszám elérte az ezer főt!

2010-ben kapcsolódott be a szervezésbe a Vuelta Sportiroda, akik a Balatonkör-Teammel együttműködve igyekeznek még vonzóbbá tenni ezt a fantasztikus eseményt. A korábban Siófokhoz kötődő esemény 2010-ben Balatonföldvárra, a Keleti Strandra költözött. 2011-ben a Keleti Strand átépítése miatt a Nyugati Strand ad otthont az indulási, érkezési területnek Balatonföldváron.

A 206 km-es, embert próbáló túra szombaton reggel (pontosabban hajnali) 6 órakor indul (a balatonföldvári vendéglátók péntektől kedvezményes szálláslehetőségekkel várják a bringásokat) és az elmúlt évekhez hasonlóan este, sötétedéskor érkezik vissza. A Balatonkör egy vezetett túra, nem verseny! A kerekesek együtt haladnak, hogy egy hatalmas, együtt szerzett élmény legyen ez a kerékpáros nap. A szervezők a frissítésről és szükség esetén a technikai segítségnyújtásról is gondoskodnak.

A balatonföldvári Nyugati Strandról szombaton 10 órakor indul a rövidebb túra, a Balaton kiskör, amelynek távja „csak” 85 km. Ők is Siófok felé veszik az irányt, ők is baloldalukon láthatják végig a Balatont és a túlsó partot. Az útvonal Balatonfüredig megegyezik a nagy táv útvonalával. Itt azonban egy balkanyarral a Tihanyi-félsziget felé veszik az irányt, és a komppal Szántódra érkeznek a túrázók – innen már csak 3 km a célállomás. A kiskörön a szervezők két csoportot kísérnek, egy „sportos” és egy „kényelmes” túrát. A 85 km-es táv visszaérkezése délután 4-5 óra körül várható Balatonföldvárra.

Minden résztvevőnek javasoljuk, hogy – tekintettel az áprilisi dátumra, és a szeszélyes balatoni időjárásra – esőkabátot és meleg ruhát hozzon magával! Bár a frissítőpontokon igyekszünk megfelelően felkészülni, a nagy távolságok miatt a hátizsákba kerüljön bele néhány szendvics és egy-két megtöltött kulacs. Persze a pótbelső sem hiányozhat a csomagból. A kiskörön a tihanyi átkelés költségét tartalmazza a nevezési díj, de a megfáradt túrázóknak a nagykörön is lesz lehetőségük rövidítésre, Tihanynál komppal Szántódra és Badacsonytomajnál – itt egy hajó viszi át a bringásokat Fonyódra.

A Nyugati Strandon gyerekek, családok és az extrém sportokat kedvelők is találnak kedvükre való programot: a rövid túrák, és több korosztály számára szervezett gyerekversenyek mellett látványos bemutatókon is szurkolhatnak.

Részletes információk és regisztráció a www.balatonkor.hu és itt, vagyis a www.kerekparinfo.hu oldalakon találhatók. 

Belépés
Elfelejtett jelszó