Kerékpáros maraton a Tisza-tó körüli bringasztrádán

 

Akár országúti kerékpárral, akár mountain bike-kal, akár szélsebesen, akár kényelmesen, a táj szépségében gyönyörködve, a lényeg, hogy körbe tekerd a Tisza-tavat és túrázz egy jót. Várunk kicsiket és nagyokat, kezdőket és haladókat!
100% biztonság! A verseny és a túra forgalomtól mentes pályán, illetve kerékpárúton halad.

 

2010-ben írtuk a Tour de Tisza-tóról:

Kerékpáros ünnep: majdnem ezren bringáztak a Tisza-tó körül

 

Az abszolút eredmények tekintetében nyíregyházi és gyenesdiási győzelem született a 3. Intersport Tour de Tisza-tó országúti kerékpáros versenyen és túrán, amelyen minden eddiginél többen, 930-an vettek részt. A legtöbb induló - több mint 700 - a 65 kilométeres távon állt rajthoz, de a 15 kilométeres szakaszt is azért 100-nál többen választották, a görkörcsolyások pedig, akik 57 kilométert tettek meg, mintegy 20-an követték a mezőnyt.

A tiszafüredi Halas téren már reggel megkezdődött a versenyre való készülődés. A Tisza-tó körbekerékpározására vállalkozók az ország minden részéből jöttek, egymás után érkeztek a biciklikkel "megpakolt" autók a parkolókba. A kicsit felhős, de kellemes "bringázóidőben" először a 15 kilométeren indulók álltak rajthoz. Közöttük sok volt a gyerek, és a családosok is szép számmal képviseltették magukat. Húsz perccel később a "nagyok" rajtja következett, amit Mihály Sándor, Tiszafüred alpolgármestere lőtt el. A bringások majdnem hat percen keresztül tekertek át a rajtkapun, hogy Poroszlóig kövessék a felvezető autót. A hol napos, hol kissé borúsabb időben kiváló volt a hangulat, érezhető volt, hogy mindenki jóleső és örömteli biciklizésre készül. A lassúrajt a Tisza-tavi kerékpárút kezdetén ért véget, ahonnan már egyből megindult az élboly. Ennél a pontnál kapcsolódtak be a versenybe a görkorcsolyások.

A rajt után kiürült Halas térre az első rajt után mintegy 30 perccel érkezett vissza az első bringás a 15 kilométeres távról, aztán fokozatosan szállingózott vissza a többi rövid távos induló. A 65 kilométeres táv teljesítői közül egy nagyjából kéttucat főből álló élbollyal elsőnek a nyíregyházi Bakosi Nándor, a Vinibike versenyzője futott be, 1:43:24:90 alatt teljesítve a Tisza-tavi kört. A nők abszolút győztese Buda Péterné lett Gyenesdiásról, a Mazsola SE színeiben, 1:47:46:75-ös idővel.
Utánuk több kisebb "bollyal", majd folyamatosan egymás után jöttek be a bringások. A távot nemcsak "sima" kerékpárral teljesítették az indulók, mert voltak handbike-osok, tandemesek is, de a legnagyobb érdeklődés mégis Halápi Sándor veloszipéd világbajnok járgányát kísérte, amit legalább 10-15 bringás és szurkoló fényképezett a befutó után. A beérkezők jóformán célba érkezés után nem sokkal már meg is tekinthették a verseny eredménylistáit.

Ez az esemény sem telt ajándéksorsolás nélkül. Az Intersport ajándékcsomagjait öten vihették haza, s gazdára talált a fődíjnak is beillő Genesis Delta Mountain Bike kerékpár. A 3. Intersport Tour de Tisza-tó közel ezer résztvevője kora délután búcsúzott Tiszafüredtől.

 

Belépés
Elfelejtett jelszó