Szlovák győzelem a MTB Magyar Nagydíjon
2013.09.01. 22:35

Nemzetközi mezőnyben, végül szlovák győzelemmel zárult a szombati McDonald’s BringaMánia Fesztivál első napján megrendezett Mountain Bike Magyar Nagydíj. Martin Haring magabiztos, több mint 2 perces fölénnyel nyerte a versenyt.

A Magyarországon újdonságnak számító XCC verseny a McDonald’s BringaMánia Fesztivál első napján, augusztus 31-én a Mátrában debütált. A több mint százfős mezőny 14 órakor rajtolt a sástói Oxygen Adrenailn Parkból, ahol gyermek, amatőr felnőtt, master és elit kategórákban, összesen 23 korosztályban indulhattak a montisok.

 

Az elit férfiak között komoly harc folyt a győzelemért az erős nemzetközi mezőnyben. A rajt után Buruczki Szilárd, a Merida Kőbánya TC versenyzője, Szalay Péter a Cube Balaton Teamből, Csielka Márk, a Waberer’s Aerus Cube MTB team ridere és a CK Banska Bystrica csapat színeiben Martin Haring tört az élre. Haring az első kör után leszakította maga mögött Buruczkit és Szalay-t, és kemény tempót diktálva végig az élen tekert. A második és harmadik hely sorsa kevésbé volt kiszámítható: Buruczki a hatodik körben egy technikai kiállást követően a negyedik helyre csúszott vissza, de egy körön belül visszavette pozícióját az akkorra magát második helyre felküzdő Csielka Márktól. Végül Szalay visszaállt a harmadik helyre és az utolsó körre stabilizálódott a sorrend.

A hölgyeknél elit kategóriában Dósa Eszter a Vitalitás SE Scott-Nutrixxion versenyzője, master nők között Csikesz Orsolya, a szegedi Team Heavy Pedál kerekese, amatőr felnőtt nőknél pedig Farkas Livia állhatott a dobogó legfelső fokára.

A felnőttek után 17 órakor a gyermek kategóriák kis versenyzői is rajthoz álltak 5 kategóriában U5-től U13ig, kategóriánként eltérő hosszúságú pályákon. A legfiatalabb „ versenyző” 1,5 éves volt, és egy háromkerekű bringával vágott neki a távnak.

A Fesztivál első napján zajlott az országúti Rose-Velo.hu Kékesi Csúcstámadás is, ahol 650 kerekes küzdötte le a Gyöngyös-Kékestető rövid, de izzasztó távot. A versenyt a férfiaknál Makács Gábor, a hölgyeknél Dr. Karasz Zsuzsanna nyerte. Az elit licenses versenyzők számára kiírt Kékes Nagydíjon Szalay Péter bizonyult a legjobbnak, míg hölgyek között Dósa Eszter győzött, aki ezen a versenyen a mountain bike-ját cserélte országútira.

Eredmények:
MTB Magyar Nagydíj: www.temposport.hu
Rose-Velo.hu Kékesi Csúcstámadás: www.kekesicsucstamadas.hu

Belépés
Elfelejtett jelszó