McDonald's BringaMánia Balatonkör 2013
2013. április 27. (szombat)

A Balatonkör indulás és érkezésének idén is Balatonföldvár Keleti Strandja ad otthont.
(Balatonföldvár, Somogyi Béla utca 7.)
Indulás:

  • Balatonkör: 6:00
  • Balaton Kiskör: 10:00
  • Balaton Köröcske 11:00
  • Balaton Családi Kör 13:00

Néhány háttér információ

Több mint tíz éve szervezik meg lelkes, siófoki bringások - a Balatonkör Team - a Föld Napjához kapcsolódó Balatonkör kerékpár túrát. Az útvonal a 95%-ban a Balatoni Bringa Körúton halad – többnyire kerékpárúton vagy kerékpárbarát útvonalakon, néhol keskeny, néhol kényelmesebb szakaszokkal, több rövid szakaszon a 71-es főúton.

A Balatonkör Team szervezőcsapata (Berky Gyuri bácsi, Márkus Gábor, Koósz Zoltán, Szeles Péter, Kulifay Balázs, Berky Gergely, Böröcfi János) és a segítők minden tagja civil munkája, vagy iskolai tanulmányai mellett emelte tíz év alatt a legnagyobb hazai bringás események közé a Balatonkört. A kezdetben családias hangulatú túra évről évre egyre népszerűbb lett, 2009-ben a résztvevői létszám elérte az ezer főt!

2010-ben kapcsolódott be a szervezésbe a Vuelta Sportiroda, akik a Balatonkör Teammel együttműködve igyekeznek még vonzóbbá tenni ezt a fantasztikus eseményt. A korábban Siófokhoz kötődő esemény 2010-ben Balatonföldvárra, a Keleti Strandra költözött. 2011-ben a Keleti Strand átépítése miatt a Nyugati Strand adott otthont az indulási, érkezési területnek Balatonföldváron. Idén újra a Keleti Strandról indul a túra.

Nagy kör

A 206 km-es, embert próbáló túra szombaton reggel (pontosabban hajnali) 6 órakor indul (a balatonföldvári vendéglátók péntektől kedvezményes szálláslehetőségekkel várják a bringásokat) és az elmúlt évekhez hasonlóan este, sötétedéskor érkezik vissza. A Balatonkör egy vezetett túra, nem verseny! A kerekesek együtt haladnak, hogy egy hatalmas, együtt szerzett élmény legyen ez a kerékpáros nap. A szervezők a frissítésről és szükség esetén a technikai segítségnyújtásról is gondoskodnak.

Kis kör

A balatonföldvári Keleti Strandról szombaton 10 órakor indul a rövidebb túra, a Balaton kiskör, amelynek távja „csak” 85 km. Ők is Siófok felé veszik az irányt, ők is baloldalukon láthatják végig a Balatont és a túlsó partot. Az útvonal Balatonfüredig megegyezik a nagy táv útvonalával. Itt azonban egy balkanyarral a Tihanyi-félsziget felé veszik az irányt, és a komppal Szántódra érkeznek a túrázók – innen már csak 3 km a célállomás. A 85 km-es táv visszaérkezése délután 4-5 óra körül várható Balatonföldvárra.

Minden résztvevőnek javasoljuk, hogy – tekintettel az áprilisi dátumra, és a szeszélyes balatoni időjárásra – esőkabátot és meleg ruhát hozzon magával! Bár a frissítőpontokon igyekszünk megfelelően felkészülni, a nagy távolságok miatt a hátizsákba kerüljön bele néhány szendvics és egy-két megtöltött kulacs. Persze a pótbelső sem hiányozhat a csomagból. A kiskörön a tihanyi átkelés költségét tartalmazza a nevezési díj, de a megfáradt túrázóknak a nagykörön is lesz lehetőségük rövidítésre, Tihanynál komppal Szántódra és Badacsonytomajnál – itt egy hajó viszi át a bringásokat Fonyódra.

Családi kör

Egy új táv kifejezetten a családoknak! Azoknak ajánljuk, akik szívesen nekivágnának a gyerkőcökkel egy kellemes, Balaton-parti bringatúrának. A tempó kényelmes, a táv nem túl hosszú, ideális hétvégi program az egész családnak.

Köröcske

Keleti Strandról induló köröcskén a gyerekek is bringázhatnak egy jót. Amíg a túrázók a távot teljesítik, a szervezők a balatonföldvári keleti strandon bringás erőpróbával, látványos bemutatókkal és sok más színes program mellett ingyenes Alma Együttes koncerttel várják az érdeklődőket.

Részletes információk és regisztráció itt, vagyis a www.vuelta.hu-n és Balatonkör honlapján találhatók.

 

Hírek

 

1700 bringamániás a Balaton körül
2013.04.28. 19:16

Rekord számú induló vágott neki hétvégén a McDonald's BringaMánia Balatonkörnek: 1 nap alatt 4 távon több mint 1700-an bringáztak a Balaton körül.

Tovább...

Jó, ha tudod: hasznos információk a Balatonkörre
2013.04.24. 17:00

Szombaton rajtol a McDonald’s BringaMánia Balatonkör, melyről írunk néhány hasznos információt.

Tovább...

Szabad haladási tempó a Balatonkörön
2013.03.20. 16:42

A Mcdonald's BringaMánia Balatonkörön teljesítménytúra nem lesz, azonban a saját tempójú haladás engedélyezett. Leírjuk hogyan.

Tovább...

Családi körrel bővül a McDonald’s BringaMánia Balatonkör
2013.03.08. 15:00

Idén a 206 kilométeres Nagykör és a 85 kilométeres Kiskör mellett egy új, kifejezetten családokra tervezett 25 kilométeres túrával bővül a BringaMánia Balatonkör április 27-én.

Tovább...

Kedvezményes nevezési díjakkal várunk a Bringaexpon!
2013.02.28. 13:00

Csütörtökön startol hazánk legnagyobb kerékpáros szakkiállítása a PORT.hu Bringaexpo, ahol a Mcdonald’s BringaMánia Balatonkörre és a Mátra Maratonra is nevezhetsz, méghozzá kedvezményesen!

Tovább...

Szálláslehetőségek a Balatonkörre
2013.02.14. 10:45

Indulsz az április 27-i McDonald's BringaMánia Balatonkörön, de még nem tudod hol alszol? Segítünk! Idén is összegyűjtöttük a legjobb ajánlatokat.

Tovább...

McDonald's BringaMánia Balatonkör 2013 - Elindult a nevezés
2013.02.08. 16:50

A Balatonföldvárról induló biciklis túrákra mától lehet nevezni!

Tovább...

Belépés
Elfelejtett jelszó