Üdvözlünk a McDonald's BringaMánia Tour de Balaton oldalán!

  

2015. május 2., szombat  - Balatonföldvár, Kikötő

Tekerjünk együtt a hosszú hétvégén a Balaton körül!

 

Kövesd az eseményt a Facebookon! 

 

A Vuelta Sportiroda csapata - a McDonald's Bringamánia program által eddig is támogatott - Balatonföldvárról induló tókerülő kerékpáros túráját 2015-től McDonald's BringaMánia Tour de Balaton néven szervezi.

Az első McDonald’s BringaMánia Tour de Balaton indulói Balatonföldvárról közösen tekernek Balatonboglár felé, nyugati irányba, és délután-este Siófok felől érkeznek vissza a rendezvényközpontba. A csapat túratempóban, kerékpárúton halad.

 

Öt táv, kétkeréken, minden korosztálynak!

A McDonald's BringaMánia Tour de Balaton öt távon vár, így biztosan megtalálod a számodra megfelelő túrát.

 

Táv Indulás Várható visszaérkezés
Balaton_206 6:00 21:00
Balaton_146 6:00 18:00
Balaton_86 10:00 17:00
Balaton_32 11:00 16:00
Balaton_6 15:00 16:00

 

De ne feledd, a Tour de Balaton egy kellemes bringatúra, nem verseny! Egy bringás túra, túra tempóban, a Balaton körüli bringaúton, ahol el lehet indulni a nagy csapattal, de lehetőséget biztosítunk azoknak is, akik önállóan szeretnék teljesíteni a távot, szabadon választott 15-30 km/h-s tempóban. Mert a közös túra hatalmas élmény, de nem mindenki szereti. Mindent megteszünk azért, hogy mindenki jól érezze magát, az is aki imád csapatban haladni, és az is, aki nagyobb lendülettel falná a kilométereket.

Az útvonalon 15 km/h és 30 km/h közötti tempóhoz igazodva határozzuk meg az útvonal biztosítási pontokat, és a frissítőpontok nyitva tartása is ehhez a tempóhoz igazodik majd. Várhatóan a csoport 15-18 km/h-s tempóval halad majd, túravezetők irányításával. A szabadon választott tempóban haladóknak azonban figyelniük kell a biztosítási pontok és a frissítők nyitvatartási idejére. Ezt a legkönnyebben úgy ellenőrízhetik, ha nem előzik meg a felvezető bringást, aki legelől 30 km/h átlaggal megy majd. 

Válaszd ki a neked megfelelő távot!

Balaton_206  

A 206 km-es, embert próbáló túra szombaton reggel (pontosabban hajnali) 6 órakor indul és az óramutató járásával megegyező irányba kerüli meg a tavat. A túra résztvevői este, sötétedéskor érkeznek vissza Siófok felől Balatonföldvárra. Igazi erőpróba a legelszántabbaknak! 

Balaton_146

Szintén reggel 6 órakor induló bringás erőpróba, Tihanyi kompozással. Rövidebb, de még mindig kihívást jelentő 146 kilométeres tekerés a nyugati medence körül, amit a közös kompozás tesz még nagyobb élménnyé. Szántódra visszaérve már csak néhány kilométert kell tekerni a balatonföldvári rendezvényközpontig.

Balaton_86  

Balatonföldvárról szombaton 10 órakor indul a harmadik túra, amelynek távja „csak” 86 km. Ők Szántód felé veszik az irányt, és egy rövid tekerés után komppal szelik át a Balatont. A Tihanyba érkezés után az útvonal  megegyezik a 206 kilométeres táv útvonalával, tehát Tihany után ők is a jobb oldalon láthatják a tavat menet közben. A 86 km-es táv visszaérkezése délután 4-5 óra körül várható Balatonföldvárra.

Balaton_32

Egy táv kifejezetten a családoknak! Azoknak ajánljuk, akik szívesen nekivágnának a gyerkőcökkel egy kellemes, Balaton-parti bringatúrának. A tempó kényelmes, az összesen 32 km-es táv nem túl hosszú, ideális hétvégi program az egész családnak. Félúton egy hosszabb pihenő és meglepetés programok várják a kicsiket és nagyokat!

Balaton_6 

Bringás köröcske gyerekeknek és kisgyermekes családoknak. A rendezvényközpontból induló Balaton 6 köröcskén a gyerekek is bringázhatnak egy jót.

 

 

Híreink:

2500 túrázóval nyitott a Tour de Balaton
2015.05.04. 18:36

Rekord számú résztvevővel zajlott a McDonald’s BringaMánia Tour de Balaton, a Nyitott Balaton program és a szezon legnagyobb kerékpáros tókerülő túrája. Május 2-án, a balatonföldvári kikötőből rajtoló túrák érdekessége, hogy egyéni tempóban és vezetett csoportokban egyaránt tekerhettek a bringások a Balaton körül 206, 146, 86, 32 vagy 6 kilométeres távokon.

Tovább...

Parkolás információk - Tour de Balaton
2015.04.28. 14:05

A rendezvény idejére azt javasoljuk, hogy az autóitokat a vasút túloldalán lévő utcákban tegyétek le. Célszerű a szállásról bringával begurulni a kikötőbe, de akik nem alszanak Balatonföldváron, azoknak ezt a területet ajánljuk.

Tovább...

Kerékpárszállítás Lepsénytől
2015.04.23. 21:59

Lepsénytől Balatonföldvárig, és onnan vissza, ingyen szállítjuk a bringáitokat a kijelölt időszakokban!

Tovább...

Egyedi befutó érem a Tour de Balatonon!
2015.04.16. 13:16

Igazán egyedi érmet tudhat magáénak mindenki, aki a McDonald's BringaMánia Tour de Balaton 86, 146 vagy 206 km-es távján elindul és célba érkezik. Ilyet biztosan nem kapsz máshol!

Tovább...

Melegíts be a Tour de Balatonra!
2015.03.23. 15:22

Május 2-ig még van néhány hét a felkészülésre, ehhez segítségként egy remek ingyenes bringatúrát ajánlunk.

Tovább...

A Balaton legnagyobb vitorláskikötőjéből indul a Tour de Balaton
2015.03.05. 10:09

Gyönyörű vitorlások és Balaton-part. Ez a látvány fogadja majd a McDonald’s BringaMánia Tour de Balaton indulóit május 2-án, ugyanis Balatonföldvár egyik legszebb pontjáról, a vitorláskikötőből indulnak majd a kerékpáros túrák.

Tovább...

Töltsd ki a Tour de Balaton kérdőívet és nyerj Bringaexpo belépőt!
2015.02.09. 16:01

Azok között, akik február 20-án éjfélig beneveznek a McDonald's BringaMánia Tour de Balaton valamelyik távjára és kitöltenek egy rövid kérdőívet, 5 db kétszemélyes belépőt sorsolunk ki a február 27. - március 1. között megrendezésre kerülő Bringaexpora.

Tovább...

Kedvezményes szálláslehetőségek a Tour de Balatonra
2015.01.29. 15:11

A balatonföldvári szállásadók kedvezményes csomaggal várják a McDonald's BringaMánia Tour de Balaton résztvevőit. Az ajánlatok már megtalálhatók a túra honlapján.

Tovább...

Belépés
Elfelejtett jelszó