Általános szabályok

A rajtszám átvételével minden résztvevő elismeri, hogy 

- fizikailag jó állapotban van, szív és érrendszeri megbetegedésben nem szenved, a túraversenyre edzésekkel készült

 - a Mátra Maraton versenykiírását és szabályait ismeri

 - tudomásul veszi, hogy a Mátra Maratonon a közlekedési szabályok (KRESZ) betartása kötelező,

 - a sportesemény a közúti közlekedés fenntartása mellett zajlik

 - A Maratonon kerékpáros fejvédő használata KÖTELEZŐ; kerékpáros kesztyű használata ajánlott!

 - Rövidtávon 1998-ben vagy később születettek (12 évesnél fiatalabbak) indulása csak szülői kísérettel és szülői felelősségvállalással lehetséges.

 - Középtávon csak 1992-ben vagy korábban születettek (16 évnél idősebbek) indulhatnak.

 - Hosszú távon csak 1991-ben vagy korábban született férfiak (18 évnél idősebbek) indulhatnak.

 - A Maratonon csak érvényes, a kategóriának megfelelő, és a kormányra szerelt rajtszámmal lehet indulni.

 - Minden előnevező neve felkerül a rajtszámára.

 - A verseny során egymás tolása, húzása tilos és balesetveszélyes.  

 - Minden résztvevő a rajtszám átvételével hozzájárul, hogy a Maratonról készült film-, és képanyagokban valamint azok reklámcélú felhasználásban szerepelhet, és ezért ellenszolgáltatást nem kér.

 - A Maraton egyéni győztese az, aki kategóriájában a választott távot a legrövidebb idő alatt teljesíti.

 - A részvevők a kijelölt útvonalon kötelesek haladni. Az ellenőrzési pontokon való áthaladás kötelező

 - A Mátra Mountain Bike Maratonon minden résztvevő saját felelősségére vesz részt. Az eseménnyel összefüggő bármilyen egészségügyi károsodásért illetve balesetért, anyagi kárért, a rendező felelősséget nem vállal, kártérítésre nem kötelezhető.

- A résztvevők különösen ügyelnek az erdő rendjére és tisztaságára. Szemét eldobására kizárólag az itatózónákban van lehetőség!

- A frissítő pontokon kívül, az erdőben való szemetelés a versenyből való kizárást vonja magával!

 

A Vuelta Sportiroda általános részvételi szabályzata

 

 1. A regisztráció elküldésével és/vagy a rajtszám átvételével a résztvevő kijelenti, hogy a verseny/túrakiírást ismeri, és a szabályokat betartja.
 2. A versenyek /túrák részvevői a kijelölt útvonalon kötelesek haladni. Az ellenőrző pontokon való áthaladás kötelező!
 3. A Vuelta Sportiroda rendezvényein a közlekedési szabályok betartása (KRESZ) a szervezők és a résztvevők számára egyaránt kötelező! Különös tekintettel az alábbiakra:
   - Jobbra-tartási kötelezettség
   - Elsőbbségadási kötelezettség
  A túrák/versenyek részleges útvonal biztosítással, a közúti forgalom fenntartása mellett zajlanak.
  A rendőrség és a szervezők utasításait be kell tartani!
 4. A regisztráció elküldésével és/vagy a rajtszám átvételével a résztvevő kijelenti, hogy az eseményre edzéssekkel készült, a táv telesítésére alkalmas egészségügyi állapotban van, szívérrendszeri megbetegedésben nem szenved. Azoknak, akik nem rendelkeznek sportolói versenyengedéllyel, ajánljuk, hogy a rendezvény előtt sportorvossal vizsgáltassák meg, hogy egészségi állapotuk megfelel-e egy kerékpáros versenyen/túrán való részvételhez.
 5. Az eseményen minden résztvevő saját felelősségére vesz részt. Az eseménnyel összefüggő bármilyen egészségügyi károsodásért illetve balesetért, anyagi kárért, a rendező felelősséget nem vállal, kártérítésre nem kötelezhető.
 6. A Vuelta Sportiroda által szervezett túrákon és versenyeken fejvédő használta minden kategóriában kötelező. A résztvevők - saját és mások testi épségének védelme érdekében – indulás előtt kötelesek ellenőrizni, hogy kerékpárjuk, sportfelszerelésük alkalmas-e az adott táv teljesítésére. A szervezők jogosultak arra, hogy a nem megfelelő felszereléssel indulókat kizárják az eseményből.
 7. A regisztráció elküldésével és/vagy a rajtszám átvételével a résztvevő hozzájárul, hogy az eseményen készült film-, és képanyagokban valamint azok reklámcélú felhasználásban szerepelhet, és ezért ellenszolgáltatást nem kér.
 8. A résztvevők különösen ügyelnek a természet rendjére és tisztaságára. A frissítőpontokon kívül történő szemetelés a versenyből/túrából való kizárást vonja magával!
 9. A Vuelta Sportiroda versenyein helyezést elért versenyzők díjukat kizárólag az eredményhirdetésen vehetik át. A díjak utólagos átvételére nincs mód.
 10. A Vuelta Sportiroda az esőnap nélkül meghirdetett rendezvényeit rossz időjárási körülmények között is megtartja.
 11. A Vuelta Sportiroda fenntartja a jogot a verseny/túra kiírások módosítására. Az esetleges módosításokról a Vuelta Sportiroda hivatalos honlapján, a www.kerekparinfo.hu oldalon adunk tájékoztatást.
 12. 18 évnél fiatalabbak csak szülői (sportegyesület tagjaként edzői, oktatási intézmény diákjaként pedagógusi) engedéllyel nevezhetnek. Szülői felelősségvállalási nyilatkozat kérhető Vuelta Sportirodán, az esemény előtti a rajtszám átvételnél vagy letölthető itt >>>. Az online nevezés elküldésével a résztvevő elismeri, hogy a nyilatkozat kötelező jellegét tudomásul vette, elfogadta.

 

Nevezési díj visszafizetése és átnevezés:

 

 1. A rendezvény előtt minimum két héttel, e-mailben, személyesen vagy levélben történő lemondás esetén a Vuelta Sportiroda a már elküldött nevezési díjat 500 Ft kezelési költség levonása után visszafizeti. A kezelési költség levonása után a befizetett nevezési díj egy későbbi Vuelta Sportiroda esemény nevezési díjába beszámítható.
 2. A rendezvény előtt minimum két héttel, e-mailben, személyesen vagy levélben kért módosítást (távváltoztatás, más nevezőre való átruházás) a Vuelta Sportiroda 500 Ft kezelési költségért vezeti át.
 3. A rendezvény időpontjához képest két héten belüli, e-mailben, személyesen vagy levélben történő lemondás esetén a Vuelta Sportiroda a már elküldött nevezési díjat 2000 Ft kezelési költség levonása után visszafizeti. A kezelési költség levonása után a befizetett nevezési díj egy későbbi Vuelta Sportiroda esemény nevezési díjába beszámítható.
 4. A rendezvény időpontjához képest két héten belüli, e-mailben, személyesen vagy levélben kért módosítást (távváltoztatás, más nevezőre való átruházás) a Vuelta Sportiroda 2000 Ft kezelési költségért vezeti át.
 5. A nevezési díj utólagos visszafizetésre a Vuelta Sportiroda nem kötelezhető.

 

Sorsolási szabályzat

 

 1. Egyes Vuelta Sportiroda eseményeken szponzori, támogatói felajánlásként a regisztrált résztvevői között a szervezők ajándékokat sorsolnak ki.  
 2. A sorsolás helyét és időpontját az adott esemény kiírása tartalmazza. 
 3. A nyertesnek személyesen jelen jelen kell lennie a sorsolás helyszínén. Amennyiben 1 percen belül a kisorsolt nem jelentkezik, új sorsolás(oka)t tartanak addig, amíg nem lesz meg a nyertes a helyszínen.
 4. A sorsoláson nem lehetnek nyertesek a Vuelta Sportiroda munkatársai, a túra/verseny szervezői, és azok hozzátartozói.

 

Belépés
Elfelejtett jelszó