Vuelta Kupa Tihany 2010
2010.06.15. 12:52

Nagyon jó hangulat egy igazi nyári nap, és egy brutális emelkedő jellemezte a 2010-es évi Vuelta Kupa Tihany pénzdíjas kerékpárversenyt.

Tovább...

Vuelta Kupa Tihany
2010.05.28. 13:52

A Balaton Bike Fest keretein belül az amatőr Erste Tour Tihany mellett megrendezésre kerül egy pénzdíjas kerékpárverseny is, amely azon versenyzőket várja, akik az MKSzSz ranglistáján az első 40%-ban szerepelnek - vagy velük akarják összemérni erejüket.

A BalatonBikeFest amatőr országúti kerkpáros versenye, az Erste Tour Tihany mellett a Vuelta Kupa megszervezésével azon kerékpárosknak is a kedvében akarunk járni, akik korábban elért eredményeik alapján az Erste Tour amatőr versenyein nem indulhatnak.

Vasárnap délelőtt, 11 órakor a balatonfüredi Sundance Parkból az Erste Tour előtt indul a Vuelta Kupa kerékpárverseny mezőnye. A sportolók úgynevezett lassúrajttal gurulnak át a Tihanyi-félszigeten kijelölt 12 km-es körpályára.

A 71-es útról lekanyarodva a parti úton folytatják a versenyzők útjukat, ahol a közvetlenül Balaton partján, a víz mellett kanyarog az út a Hajóállomásig. A Hajóállomás fölött átívelő hídon áthaladva a Kopasz hegy lábához érve, néhányszáz méteren, kanyarokkal tarkított emelkedőn vezet tovább a verseny. Legurulva ismét a víz mellett juthatunk el a Révig. A kompkikötőnél egy éles jobb kanyar után a Kopasz hegy emelkedőjével találjuk szembe magunkat, így érünk be a faluba. Tihany fő utcáján a Kossuth Lajos utcán halad a verseny a 71-es út felé. A versenyzők jobbról megannyi nevezetességet láthatnak, elhaladnak a Tihanyi Bencés Apátság, az I. András tér, és a 19. században épített Fogas Csárda előtt. Egy gyors, hosszú lejtőn keresztül érkeznek vissza a 71-es úthoz, ahol egy éles jobb kanyar, majd 400 méter megtétele után újra a félszigetre kanyarodnak. Ebből tesznek meg az indulók 7 kört. 

Az igazi izgalmakat mindenki számára az utolsó kör hozza, ahol is a parti úton való haladás után a Hajóállomásnál jobbra kanyarodva egy 15-18 %-os emelkedő vezet a Visszhang-dombon felállított célba.

 

 

 

Ha nem indulóként, hanem nézőként vennél részt az eseményen, akkor mindenképpen legyél ott az emelkedőnél, mert hatalmas izgalmakat tartogat az a rész nem csak a versenyzők, hanem a szurkolók számára is.

Szeretettel várunk minden részt vevőt a Vuelta Kupa Tihanyra.

A Vuelta Kupára előnevezni a www.balatonbikefest.hu honlapon lehet.

 

 

Belépés
Elfelejtett jelszó