McDonald's BringaMánia Balatonkör 2014

2014. május 3. (szombat)

 

Üdvözlünk a Vuelta Sportiroda  MCDonald's BringaMánia Balatonkör túráról szóló oldalán! 

A túra immár hagyományosan a balatonföldvári Keleti Strandról indul. Idén a megszokottnál egy kicsit később, május első szombatján.

A "hosszú hétvégén", május 2-án pénteken már várjuk a helyszíni nevezőket, május 3-án, szombaton pedig útjukra indulnak a túrák - négy távon is.

Újdonság, hogy a 15. alkalommal a 15 évnél fiatalabbak ingyen nevezhetnek minden távra. Az egész táv teljesítését nekik a Balaton Kiskör (és a rövidebb távok) esetében javasoljuk.

 

McDonald's Bringamánia

 

A McDonald’s 2010-től a mozgás-gazdag életmód népszerűsítését a kerékpáros kultúra terjesztésével, kerékpáros események és programok támogatásával valósítja meg. Ekkor jött létre a McDonald’s BringaMánia program, amelynek legfőbb célja a kerékpározás népszerűsítése mellett a gyermekek és felnőttek segítése a kulturált, biztonságos kerékpározás elsajátításában. A McDonald’s BringaMánia sokszínű programjai között mindenki megtalálhatja a neki valót. Az ország különböző pontjain zajló események a baráti társaságok mellett a családok számára is vonzóak lehetnek; a biciklis túrák, bringás bemutatók és versenyek mellett a legkisebbeket Bringa Park és BringaSuli programok várják.

 

A legfontosabb adatok

 

Dátum: 2014. május 3. szombat

Helyszín: Balatonföldvár, Keleti Strand (Balatonföldvár, Somogyi Béla utca 7.)

Távok és időpontok:

  • 206 km - Balatonkör: 6:00
  • 85 km - Balaton Kiskör: 10:00
  • 5 km - Balaton Köröcske 11:00
  • 25 km Balaton Családi Kör 13:00

 

Sorsolások időpontjai

- 15:30 Balatonkör - Családi Kör (25km) ajándéksorsolás

- 17:30 Balatonkör - Kiskör (85 km) sorsolás (kerékpár főnyeremény)

- 21:30 Balatonkör - Nagykör (206 km) sorsolás (kerékpár főnyeremény)

 

Kérjük, mindenki legyen ott a sorsoláson, aki részt akar venni a nyereményjátékban! Nyereményt csak annak áll módunkban átadni, aki a helyszínen, a megjelölt időpontokban át tudja venni!

 

Néhány háttérinformáció

15 éve szervezik meg lelkes, siófoki bringások - a Balatonkör Team - a Föld Napjához kapcsolódó Balatonkör kerékpár túrát. Az útvonal a 95%-ban a Balatoni Bringa Körúton halad – többnyire kerékpárúton vagy kerékpárbarát útvonalakon, néhol keskeny, néhol kényelmesebb szakaszokkal, több rövid szakaszon a 71-es főúton.

A Balatonkör Team szervezőcsapata (Berky Gyuri bácsi, Márkus Gábor, Koósz Zoltán, Szeles Péter, Kulifay Balázs, Berky Gergely, Böröcfi János) és a segítők minden tagja civil munkája, vagy iskolai tanulmányai mellett emelte tíz év alatt a legnagyobb hazai bringás események közé a Balatonkört. A kezdetben családias hangulatú túra évről évre egyre népszerűbb lett, 2009-ben a résztvevői létszám elérte az ezer főt!

2010-ben kapcsolódott be a szervezésbe a Vuelta Sportiroda, akik a Balatonkör Teammel együttműködve igyekeznek még vonzóbbá tenni ezt a fantasztikus eseményt. A korábban Siófokhoz kötődő esemény 2010-ben Balatonföldvárra, a Keleti Strandra költözött. 2011-ben a Keleti Strand átépítése miatt a Nyugati Strand adott otthont az indulási, érkezési területnek Balatonföldváron. Idén újra a Keleti Strandról indul a túra.

 

Minden résztvevőnek javasoljuk, hogy – tekintettel a május eleji dátumra, és a szeszélyes balatoni időjárásra – esőkabátot és meleg ruhát hozzon magával!

 

Nagy kör

A 206 km-es, embert próbáló túra szombaton reggel (pontosabban hajnali) 6 órakor indul (a balatonföldvári vendéglátók péntektől kedvezményes szálláslehetőségekkel várják a bringásokat) és az elmúlt évekhez hasonlóan este, sötétedéskor érkezik vissza. A MCDonald's BringaMánia Balatonkör egy vezetett túra, nem verseny! A kerekesek együtt haladnak, hogy egy hatalmas, együtt szerzett élmény legyen ez a kerékpáros nap. A szervezők a frissítésről és szükség esetén a technikai segítségnyújtásról is gondoskodnak.

Kis kör

A balatonföldvári Keleti Strandról szombaton 10 órakor indul a rövidebb túra, a Balaton kiskör, amelynek távja „csak” 85 km. Ők is Siófok felé veszik az irányt, ők is baloldalukon láthatják végig a Balatont és a túlsó partot. Az útvonal Balatonfüredig megegyezik a nagy táv útvonalával. Itt azonban egy balkanyarral a Tihanyi-félsziget felé veszik az irányt, és a komppal Szántódra érkeznek a túrázók – innen már csak 3 km a célállomás. A 85 km-es táv visszaérkezése délután 4-5 óra körül várható Balatonföldvárra.

Minden résztvevőnek javasoljuk, hogy – tekintettel az áprilisi dátumra, és a szeszélyes balatoni időjárásra – esőkabátot és meleg ruhát hozzon magával! Bár a frissítőpontokon igyekszünk megfelelően felkészülni, a nagy távolságok miatt a hátizsákba kerüljön bele néhány szendvics és egy-két megtöltött kulacs. Persze a pótbelső sem hiányozhat a csomagból. A kiskörön a tihanyi átkelés költségét tartalmazza a nevezési díj, de a megfáradt túrázóknak a nagykörön is lesz lehetőségük rövidítésre, Tihanynál komppal Szántódra és Badacsonytomajnál – itt egy hajó viszi át a bringásokat Fonyódra.

Családi kör

Egy új táv kifejezetten a családoknak! Azoknak ajánljuk, akik szívesen nekivágnának a gyerkőcökkel egy kellemes, Balaton-parti bringatúrának. A tempó kényelmes, a táv nem túl hosszú, ideális hétvégi program az egész családnak.

Köröcske

Keleti Strandról induló köröcskén a gyerekek is bringázhatnak egy jót. Amíg a túrázók a távot teljesítik, a szervezők a balatonföldvári keleti strandon bringás erőpróbával, látványos bemutatókkal és sok más színes program mellett ingyenes Alma Együttes koncerttel várják az érdeklődőket.

Részletes információk és regisztráció itt, vagyis a www.vuelta.hu-n és Balatonkör honlapján találhatók.

 

Hírek

 

Belépés
Elfelejtett jelszó