BringaSuli – Kerékpáros közlekedésbiztonsági oktatás

Ha szóba kerül a közlekedés, sokan a biztonságra és a balesetek veszélyére is gondolnak - nem véletlenül. Hiszen a gyerekekre a legtöbb veszély reggel iskolába menet és délután hazafelé leselkedik. Fontos, hogy mindig tisztában legyél a rád leselkedő veszélyekkel, és azzal, hogy mit tehetsz ellenük! Ezekről szól ez a kiadvány és a BringaSuli program is.

Ha csak lehet, érdemes elkerülni azt, hogy autóval vigyenek iskolába. Miért? Mert az autó szennyezi a környezetet. Mert az autóktól zsúfoltak lesznek utak, és az iskolák környékén közlekedő sok autó a gyalogosokat is veszélyezteti. És mert sokkal egészségesebb gyalogosan vagy például kerékpárral közlekedni. Arra biztatunk, hogy ha csak teheted, minden közlekedési szabályt betartva, megfelelően karbantartott kerékpárral menj iskolába. A BringaSuli program során tőlünk elsajátíthatod a szükséges ismereteket.

Gyere, és bringázz velünk!

 

A teljes, 2010-ben továbbfejleszettt BringaSuli oktatási anyag letölthető itt >>> (Microsoft Word fájl - 4,3 MB)

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium megbízásából 2008-ban készült, eredeti BringaSuli oktatási anyag hozzáférhető itt >>> (Microsoft Word fálj - 4 MB)

 

BringaSuli 1. szint

Az első lépésben a gyerekek megtanulják az irányjelzést, a visszapillantást, a fékezést, a váltást, a kanyarodást.

BringaSuli 2. szint

A második lépésben már nem az iskolaudvaron, hanem kisforgalmú utcán ismétlik meg a korábban tanultakat. Megtanulják a gyerekek, hogy miként kell viselkedniük a járművek, a változó utcai körülmények között, és hogy hogyan kell reagálniuk egyes közlekedési helyzetekben.

BringaSuli 3. szint

A harmadik szint teljesítése 2-3 fős csoportokban zajlik. A kerékpáros oktató elviszi a gyerekeket valós forgalmi helyzetekbe, tanácsokkal segít abban, hogy önállóan is tudjanak közlekedni.

 

 

Belépés
Elfelejtett jelszó