BringaAkadémia szakkör

A BringaAkadémia szakkör a tantárgy szűkített változatának tekinthető, amely önálló programként működik az iskolában. A szakkör elsősorban a biztonságos és magabiztos kerékpározáshoz szükséges gyakorlati tudás átadására fókuszál, a gyerekek létszámától és életkorától függően 10-12 foglalkozás során. A gyerekek megtanulják, hogyan kell felülni egy kerékpárra, hogyan kell elindulni, megállni, bekanyarodni, irányt jelezni, azaz a szakkör segít a gyerekeknek abban, hogy tudatosan, magabiztosan kezeljék a kerékpárjukat. 

A BringaAkadémia szakkör egy kiscsoportos (legfeljebb 10-12 fős) foglalkozás, amelyen a gyerekek önként vesznek részt, délutáni szabadidejükben, jellemzően heti egy alkalommal. A szakkört tavasszal érdemes szervezni – egyfelől ilyenkor a gyerekeknek nagyobb a mozgásigényük, másfelől pedig nagyszerű felvezetése a nyárnak, amikor a legtöbben használják bringájukat. A 10 hetes szakkör befejeztével a résztvevő gyerekek a kerékpár biztonságos kezelése mellett megismerkednek az alapvető műszaki követelményekkel, melyeknek meg kell felelniük a bringáknak, továbbá megtanulják saját testi adottságaikhoz beállítani a biciklit, és végül, de nem utolsósorban megismerik a kerékpárosokra vonatkozó alapvető KRESZ-szabályokat.

A szakkörnek nagy előnye, hogy nemcsak pedagógusok tarthatják, hanem akár érdeklődő bringások, szülők is, akik elvégzik a BringaAkadémia oktatóképzést.

A BringaAkadémia szakkört – ahogy a kerettantervet is – 3-6. évfolyamos gyerekeknek ajánljuk.

   

Belépés
Elfelejtett jelszó