Akkreditált pedagógus-továbbképzés

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának illetékes államtitkársága 957/64/2013 számon vette nyilvántartásba a Vuelta Kft. által kidolgozott „BringaAkadémia kerékpáros közlekedésbiztonsági program” című pedagógus-továbbképzési programot. A 30 órás képzés célja, hogy felkészült tanárok, tanítók adják át a tanítási időben a kerékpáros közlekedési ismereteket a gyerekeknek.

2014 tavaszán egy országos mintaprogram keretében 7 csoportban (Békés, Békéscsaba, Kiskőrös, Nagykanizsa, Tata, Budapest) összesen 103 pedagógus vett részt BringaAkadémia pedagógus-továbbképzésen. A tőlük kapott visszajelzések alapján tovább tudtuk finomítani a képzés ismeretanyagát, menetét. 2015-ben újabb 50 pedagógus vehetett részt képzéseinken.

A háromnapos képzés során a résztvevő pedagógusok elismert szakemberektől szerezhetnek ismereteket környezetkímélő közlekedési lehetőségekről, Európában bevált és működő módszerekről. A mindennapos kerékpáros közlekedésben is hasznosítható gyakorlati ismereteket szereznek, melyek elősegítik, hogy az iskolai BringaAkadémia oktatáson hétről-hétre új, értékes és érdekes programokkal kössék le a gyerekek figyelmét. A tantárgyhoz hasonlóan, arra építve négy blokkból épül fel a BringaAkadémia képzés:

  1. Kerékpáros KRESZ-alapismeretek
  2. Kerékpár-technikai alapismeretek
  3. Kerékpár-kezelési gyakorlat
  4. Túraszervezési, túravezetési alapismeretek

Gondoltunk azokra is, akik BringaAkadémia szakkört szeretnének szervezni általános iskolákban, számukra oktatóképzést szervezünk:

  • A BringaAkadémia szakkörre egy kétnapos tréning segítségével készítjük fel az érdeklődőket, akik nemcsak pedagógusok, hanem akár lelkes, elhivatott kerékpárosok, szülők is lehetnek.
  • A tréning során elsősorban a gyakorlati ismeretek átadására fókuszálunk, rövid KRESZ-oktatást követően szinte csak a kerékpárokon ülve gyakorolják a résztvevők az elsajátítandó és továbbadandó üzeneteket.

BringaAkadémia pedagógus-továbbképzés legalább 8 fő jelentkezése esetén indul, a helyszínt a megrendelő igényeihez igazítjuk. A részletekkel kapcsolatban kérjük, szíveskedjen Abelovszky Tamás BringaAkadémia programfelelőstől tájékoztatást kérni (telefon: +36-30-462-0181, e-mail: info@bringaakademia.hu).

A 2014-ben szervezett továbbképzéseken részt vett pedagógusok program-értékelése itt tölthető le (.xls). 

Belépés
Elfelejtett jelszó