Elsőként integrálják a BringaAkadémia tananyagát a testnevelésórák tanmenetébe
2016.09.15. 12:57

A Gothard Jenő Általános Iskolában az országban elsőként vezetik be a BringaAkadémia tananyagának átadását testnevelésórák keretében. A tanórákon résztvevő gyerekek a tanév végén elméleti és gyakorlati tudásukról vizsga keretében adnak számot. A tanulók, akik sikeresen veszik az akadályt, BringaAkadémia kerékpáros igazolványt kapnak.

Szombathely városa kiemelt ügyként kezeli a kerékpározást, így történhet meg, hogy elsőként a vasi megyeszékhelyen kerül be a testnevelésórák tanmenetébe a BringaAkadémia tanyanyagának jelentős része. Mind a város, mind az iskola vezetése, illetve a programban részt vevő tanárok, mind pedig a program gazdája, a Vuelta Sportiroda egyfajta kísérletként tekintenek a 2016/2017-es tanévre.

A Gothard Jenő Általános Iskola összes 2016 őszén indult ötödik osztályában a gyerekek a testnevelésórákon heti egy tanórában a BringaAkadémia tananyaggal fognak ismerkedni. Míg az őszi-téli időszakban elsósorban a KRESZ szabályairól, a kerékpár felépítéséről és helyes beállításáról, a kerékpártúrára való felkészülésről lesz szó, tavasszal bringára pattan a három osztálynyi tanuló, és igyekszik elsajátítani a magabiztos és biztonságos kerékpározáshoz szükséges képességeket és készségeket. Biztonságos környezetben - az iskolaudvaron - fogják gyakorolni az elindulást, megállást, kanyarodást, a bringa egy kézzel iránytását, felkészülve ezzel a valódi forgalomban való közlekedésre. A tantárgyat olyan tanárok fogják tanítani, akik 2015 augusztusában részt vettek a 30 órás akkreditált BringaAkadémia pedagógus-továbbképzésen.

A BringaAkadémia tantárgyat a tanév végén – a tanulók elvárt tudásszintjének megfelelő – KRESZ-vizsga, illetve gyakorlati vizsga zárja. Azok a tanulók, akik sikeresen veszik a két akadályt, BringaAkadémia kerékpáros igazolványt kapnak, mely igazolja a tantárgy sikeres elvégzését.

A program indulását szeptember 22-én, az autómentes napon sajtótájékoztató keretében jelenti be Révész Máriusz kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos, Dr. Puskás Tivadar polgármester és Koczka Tibor alpolgármester.

(Fotónk a szombathelyi pedagógus-továbbképzésen készült)

Belépés
Elfelejtett jelszó