EURÓPAI MOBILITÁSI HÉT 2014

A MI UTCÁNK, A MI JÖVŐNK!


Az európai nagyvárosok egyre növekvő autóforgalma, zsúfoltsága, romló levegője már a XX. század második felében gondolkodásra késztette a városvezetőket. Számtalan megoldást vezettek be annak érdekében, hogy élhetőbb környezetet teremtsenek a városlakók számára: csillapított forgalmú övezetek jöttek létre, kerékpárutak épültek, javultak a tömegközlekedési kapcsolatok.

Ennek jegyében rendezték meg Franciaországban 1997-ben az első autómentes napot. A kezdeményezés lényege, hogy az egyébként gépkocsit használó városlakók egy napra tegyék le autójukat, és próbálják ki az alternatív közlekedési módokat.

Az elképzelés olyan sikeresnek bizonyult, hogy az ezredfordulóra számos más európai városban is megrendezték az Autómentes Napot.

Budapesten 2002 óta minden évben megrendezik a fővárosiak nagy népszerűségnek örvendő eseménysorozatát. A budapesti rendezvények legfontosabb eleme a hagyományosan az Andrássy úton megrendezett Autómentes Nap, mely utóbbi években inkább már Autómentes Hétvégévé bővült. Ebből az alkalomból lezárják Budapest egyik legfontosabb és legpatinásabb sugárútját az autóforgalom elől azt demonstrálva, hogy a belvárosi lét elképzelhető személygépkocsi-használat nélkül is. Az autósok helyét a biciklisek és a gyalogosok veszik át, ezen kívül számtalan színes program várja a rendezvényre látogatókat.

Az Autómentes Napról részletes információk olvashatók a BKK honlapján.

A McDonald’s BringaMánia Park várhatóan az idén is az egyik legnépszerűbb helyszíne lesz az eseménysorozatnak.

 

McDonald’s BringaMánia Park

 

A McDonald’s BringaMánia Parkban látványos bringás bemutatók várnak minden érdeklődőt. Részt vehetsz a BringaMánia tallérgyűjtő játékában, mellyel ajándékokat nyerhetsz. Ügyességi és KRESZ-pálya, bringapárbaj, KRESZ-játék, KRESZ-teszt, bringás kifestő- és mágneses bringás kirakójáték várja a gyerekeket az óvodás kortól az idősebb korosztályokig.

Az Andrássy úton 20-án szombaton és 21-én vasárnap 10 és 18 óra között sok szeretettel várunk mindenkit!

 

Belépés
Elfelejtett jelszó