Soroksár Önkormányzata 20 723 476 forintot nyert a „Kerékpáros generációk Soroksáron” című projekt megvalósítására. Az Európai Unió és a soroksári önkormányzat  támogatásával megvalósuló program alapvető célja, hogy a programban résztvevő általános iskolások korán elsajátíthassák a biztonságos kerékpározáshoz szükséges készségeket. A program célja az is, hogy a kerékpárt, mint a fenntartható közlekedés egyik eszközét népszerűsítsük, és a gyerekek felnőttként is szívesen használják azt napi közlekedésük során.

A program keretében három soroksári iskola udvarán korszerű kerékpártárolók épülnek a 2009-2010-es tanávben, melyek egyenként 20 bringa biztonságos tárolását teszik lehetővé. A három kerékpártároló azonban "csak" egy a számos eszköz közül, melyek segítségével az önkormányzat szeretné elérni, hogy minél több általános iskolás diák használja kerékpárját közlekedési eszközként.

A három iskolában, melyek részt vesznek a programban, 2009 őszén a kerékpározást népszerűsítő roadshow-k kerülnek megrendezésre. Ez egy-egy egynapos rendezvényt jelent az érintett intézmények udvarán (rossz idő esetén a tornateremben), ahol a gyerekek a Vuelta Sportiroda ögyességi pályáján próbálhatják ki gyakorlati tudásukat, míg elméleti ismereteiket a KRESZ-totó kitöltésének segítségével bővíthetik. Ezek a rendezvények egyben kedvcsinálóként is funkcionálnak a tavaszi kerékpáros közleekdésbiztonsági oktatáshoz. Mindemellett 2010 tavaszán további két roadshow-programot kínálunk, ezúttal már szálesebb közönség részére, áprilisban a kerületi kerékpár- májusban a duatlonverseny fényét emelve, együttműködve a Grasi DSE-vel. A két tavaszi rendezvényen az ügyességi pálya mellett a Vuelta Sportiroda látványos kerékpáros bemutatókat visz Soroksár központjába.

A közlekedésbiztonsági oktatás 2010 tavaszán négy képzett oktató segítségével valósul meg az iskolákban. Erről a programról bővebben a BringaSuli oktatás általános iskolákban menüpont alatt tájékozódhat.

A programban részt vevő három iskola a következő:

  • Grassalkovics Antal Általános Iskola
  • Fekete István Általános Iskola
  • Mikszáth Kálmán Általános Iskola

Belépés
Elfelejtett jelszó