Júniustól augusztusig a TÉR_KÖZ pályázatnak köszönhetően a Kőbányai Torna Club SE öt rövid (5-15 kilométer hosszú) kerékpártúrát szervez, melyekre elsősorban a kerületben élő családokat várjuk. A túrák célja, hogy bemutassuk a kerület és közvetlen környékének kerékpárút-hálózatát, megmutassuk, merre (és hogyan) lehet biztonságosan közlekedni kerékpárral („bebiciklizés”). A kirándulásokat tapasztalt túravezetők segítségével valósítjuk meg, és a túra végeztével a BringaParkban egy szerény frissítővel várjuk a résztvevőket. A kerékpártúrák maximum 20 fő részvételével zajlanak (a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, az elfogadás a beérkezés sorrendjében történik).

A túrák tervezett időpontjai a következők:

  • június 11., tervezett útvonal (kb. 12 km), indulás: 10 órakor
  • június 25.
  • július 9.
  • július 24.
  • augusztus 6.

Minden alkalommal a felújított Újhegyi Közösségi ház elől indulunk, és a kőbányai BringaParkba (Hangár utca 10., Sportliget) érkezünk.

Regisztrálni a túrákra ide kattintva lehet. A túrákon a kerékpáros fejvédő viselése ajánlott!

Kőbánya a kerékpáros infrastruktúra, illetve a kerékpárral biztonságosan használható (kisebb forgalmú) utak tekintetében jól helyzetben lévő budapesti kerületnek számít. A város más részeibe vezető kerékpárutak lehetővé teszik a biztonságos hivatásforgalmi, illetve szabadidős kerékpáros közlekedést Kőbánya tágabb környezetében is. Az Újhegyi lakótelep közvetlen összeköttetésben van Kispesttel, Zuglóval, a Kőbányai úton keresztül pedig a Népligettel, a belvárossal, illetve tágabb értelemben a budai rakparton lévő kerékpárúttal, vagy a Városligettel. Mindemellett Kőbánya 2010-ben jórészt európai uniós pályázati forrásból 68 helyszínen összesen 342 darab kerékpártárolót helyezett el kerületszerte, ezzel is ösztönözve a közintézmények kerékpáros megközelítését.

Sokan mégsem mernek nekiindulni kerékpárral napi útjuknak, vagy akár egy hétvégi kirándulásnak. Vagy azért, mert nem ismerik azokat az útvonalakat, amelyeken kerékpárral biztonsággal lehet közlekedni. vagy mert idegenül mozognak kerékpárral közlekedve a közutakon, adott esetben nem ismerik pontosan a kerékpárosokra vonatkozó közlekedési szabályokat, nem ismerik – így nem is tudják kellő rutinnal kezelni – azokat a közlekedési szituációkat, amelyekbe kerékpárosként kerülhetnek (sokszor még azok sem, akik rendelkeznek jogosítvánnyal és gépjárművezetői tapasztalattal). Tapasztalt túravezetőink segítségével segítünk minden résztvevőnek közelebb kerülni a városi kerékpározáshoz, segítünk a szabályok, kerékpáros útvonalak megismerésében.

 

Belépés
Elfelejtett jelszó