Filutás Viktor bukott a Székely Körversenyen, műtétre szorul
2017.08.10. 22:24

Nem a tervezett módon ért véget a Székely Körverseny Filutás Viktor számára - már rögtön az első szakaszon.

Filutás Viktor bukott a Székely Körversenyen, műtétre szorul

 

Néhány hete a pálya Európa-Bajnokságon 4000 méteren országos csúcsot hajtó, a pontversenyben pedig 8. helyezést elérő Filutás Viktor feladni kényszerült a Székely Körversenyt. Az első szakaszon, egy lejtmenetben, 90 km/óra sebességnél bukásba keveredett, aminek komoly sérülés lett a következménye. A zúzódások és a fejsérülés mellett a lagnagyobb problémát az okozza, hogy a röntgenfelvétel alapján olyan mértékben sérült a vállízülete, hogy műtétre szorul.

 

A bukást követően a mentők a székelyudvarhelyi kórházba szállították Viktort, aki a képek tanulsága alapján jól viseli a helyzetet, de ettől még szomorú a tény: a vizsgálatok alapján műteni kell. Köszönjük a szervezőknek és az orvosoknak a segítséget, hogy gyors és megfelelő ellátásban részesült a versenyzőnk! Viktor hazautazását már szervezi a klub, és remélhetőleg a hétvégén már Budapesten vizsgálják meg, hogy mi lesz a legjobb kezelési mód a számára. 

Viktor nagy tervekkel vágott neki a második félévnek: az EB-n való kiváló szereplés után több, nemzetközi versenyen való indulás szerepelt a naptárában. A Székely Körversenyről egyből az olaszországi Capodarcoba repült volna, hogy egy másik UCI kategóriás versenyen vegyen részt, a magyar válogatott tagjaként.

Most azonban a versenyzés a háttérbe szorul, egyelőre a felépülésre kell koncentrálnia. 

Viktort - ahogy a legtöbb bringást - kemény fából fargták, ezért biztosak vagyuk benne, hogy hamarosan ismét a mezőnyben láthatjuk.  

 

Belépés
Elfelejtett jelszó