Lovassy Krisztián értékel az országos bajnokság után
2018.07.03. 14:25

Július 1-jén, vasárnap rendezték az országúti elit és U23 nemzeti bajnokságot, ahol a pálya Eb-re készülő Lovassy Krisztián 6. helyezést ért el az elit kategóriában.

A komlói 15 kilométeres kör méltó volt egy nemzeti bajnoksághoz, a rendezés sajnos kevésbé. például a célkapu hiánya a kisebb problémák között említhető, sokkal fontosabb, hogy az útvonalbiztosítás kritikán aluli volt és csak a szerencsén múlt, hogy nem történt komolyabb baleset a 150 kilométeres versenyen. A bajnokságon csapatunk Lovassy Krisztián minél jobb pozíciójáért próbált dolgozni, aki végül az elit 6. helyen zárt, a szétszakadó élboly mögött beérkező csoportból a legjobban hajrázva.

Krisztián így értékelt a versenyt követően:

Ismertem az ob-pályát, 2012-ben harmadik voltam itt. Csakúgy, mint abban az évben, itt idén is Kuszti (Kusztor Péter) volt a legerősebb, de hamar egyedül maradt Pelikán Jani technikai hibája miatt. Onnantól kezdve úgy nézett ki belülről, mintha Peák Barnának dolgozna. Ha Kuszti nincs a mezőnyben, vagy nem dolgozik ennyit elöl, akkor az elit bajnok is pannonos versenyző lenne.

Az én felkészülésem a pálya Európa-bajnokság miatt nem éppen egy ilyen karakterisztikájú pályához illik, ettől függetlenül a hét elején elég jól mentek az edzések és bizakodó voltam. Azonban a verseny napján valami nem stimmelt és a rajt pillanatától voltak problémáim, ami mentálisan is nehéz volt. Abban reménykedtem, hogy körről körre jobb lesz, szerencsére így is lett, de nem voltam 100%-os, az egészen biztos.

A pannonosok kihasználták a létszámfölényt és emellett szépen is dolgoztak, mint csapat. Ez ugye mind hiábavaló lenne, ha nem lenne meg hozzá az erejük, de az is megvolt. Nálunk Dani és Bence rengeteget fejlődött az elmúlt hónapokban, és bár nem szereztünk érmet a végén, de amit elértünk, szintén csapatmunka volt, s kihoztuk a maximumot abból a napból, még ha nagyobb tervekkel is készültünk.

Ma már Bresciában versenyzünk, holnap pedig megyek is tovább Fiorenzuolába pályaversenyre, és folytatom a felkészülésem az augusztus eleji pálya Eb-re és a Tour de Hongrie-ra. Utóbbin az összetett győzelem esélyét egyre távolabb érzem, de a pályáról átmentve a gyorsaságom részsikereket tűzök ki magam elé, mint szakaszgyőzelem, esetleg zöld trikó, s majd meglátjuk, hogy ez mire elég a végén az összetetthez.

U23 eredményeink:

1. VALTER Attila 3:47:51
...
DNF: LÁSZLÓ Attila
DNF: CZÉH Balázs

Elit eredményeink:

1. PEÁK Barnabás 3:48:41
...
6. LOVASSY Krisztián 3:48:56
13. LÓKI Bence 3:49:21
15. MÓRICZ Dániel 3:49:29
17. ISTLSTEKKER Zsolt 3:53:12

Belépés
Elfelejtett jelszó