Újabb magyar bajnoki címeket szerzett a KTC
2018.07.04. 11:36

A Kőbányai Torna Club kerékpáros szakosztálya utánpótlás korosztályokban egyre nagyobb sikereket tudhat maga mögött. A legfrissebb magyar bajnoki címeket Pakot András szállította, szám szerint kettőt: az Országúti Bajnokságon és az Időfutam Országos Bajnokságon is győzött, mindkettőn U13-as kategóriában.

Mozgalmas időszakon vannak túl a Kőbányai Torna Club versenyzői, rövid idő alatt két magyar bajnokságon is eredményesen szerepeltek. Június 28-án, csütörtökön Debrecen-Bocskaikert mellett rendezték meg az Egyéni Időfutam OB-t, ami forgalomtól teljesen elzárt, kiváló minőségű úton zajlott. A KTC U13 és U15 korosztályokban képviselte magát ezen a versenyen. Pakot András meggyőző fölénnyel nyerte U13-as kategóriáját, és így megszerezte első Magyar Bajnoki címét országúton, amit MTB szakágban már tavaly begyűjtött.

Ezt követte július 1-én ország legnagyobb presztízzsel bíró országúti kerékpárversenye, az Országúti Bajnokság. A pálya igen változatos volt, a sok emelkedőnek és a kiváló minőségű utaknak köszönhetően hamar kirajzolódtak az erőviszonyok, így a legrátermettebb győzött minden korcsoportban. Itt a fiatalok mellett egy Elit sorral indult a csapat. Mint már az időfutamon is, Pakot András fölényesen nyerte futamát, így 4 napon belül második Magyar bajnoki címét is bezsebelve duplázott. Csapattársa, Dorogi Alex végig nagyon szépen versenyezve és a hajrában mindent kiadva magából szintén dobogóra állhatott, egy fantasztikus 3. helyet szerezve, ugyancsak U13-ban.

Délután 15 órakor indult a leghosszabb verseny a legnépesebb mezőnnyel, amiben eldöntötték az U23 és Elit bajnoki trikók sorsát. A 10 körös, 157 kilométeres és 2000 méter szintet tartalmazó pályán már lekörözés nélkül végigmenni sem egyszerű. Rögtön a rajt után hatalmas tempóban kezdődött a verseny: az első körben 46 km/órás átlag tekertek a versenyzők, ami 3 kör után is csak 43,6 km/órára mérséklődött. A KTC versenyzői közül az elejét legjobban Urbán Jakab bírta, aki csak a 3. kör végén szakadt le a szűk élbolyról, de ez annyit kivett belőle, hogy feladni kényszerült a versenyt. Kovács Kristóf és Specziár Viktor a 2. kör elején inkább hagyták elmenni a mezőny elejét és egy népes második sorral, végig egyenletesen haladva sikerült körhátrány nélkül befejezni a versenyt, ami a mezőny közel felének nem sikerült.

 

Eredmények:

Egyéni Időfutam OB (országút)
Debrecen-Bocskaikert, 2018.06.28

Pakot András U13 1. hely
Dorogi Alex U13 5. hely
Majoros Dávid U15 8. hely
Kárpáti Bálint U15 12. hely

Országúi OB
Komló, 2018.07.01.

Pakot András U13 1. hely
Dorogi Alex U13 3. hely
Kárpáti Bálint U15. 13. hely
Kovács Kristóf Elit 26. hely
Specziár Viktor Elit 31. hely
Urbán Jakab Elit DNF

Belépés
Elfelejtett jelszó