Nyáron minden héten bringázhatnak a kőbányai diákok
2019.06.25. 11:07

A Kőbányai Önkormányzat által működtetett napközis nyári táborban mind a kilenc hetén nyeregbe pattanhatnak a táborozó iskolások, a Kőbánya Bringa programnak köszönhetően.

A X. kerület kiemelt figyelmet fordít a kerékpározásra és az aktív időtöltésre. Ez a törekvés hívta életre 2018-ban a Kőbánya Bringa programot, melyet az Önkormányzat támogatásával a Kőbányai Torna Club valósít meg. A program keretében a kerületi nyári napközis táborban minden héten kerékpáros oktatásokat tartanak.

Június 27-től augusztus végéig csütörtök délelőttönként a kerékpározásé lesz a főszerep a Janikovszky Éva Általános Iskola udvarán. A táborozó gyerekek KRESZ ismereteket sajátíthatnak el, kerékpár kezelési gyakorlatokat végeznek, és kötetlenül biciklizhetnek az ügyességi pályán. A két órás foglalkozások elméleti és gyakorlati részből állnak majd.

Az iskolaudvaron felépített tanpályán játékos gyakorlatok közben a gyerekek kerékpár-kezelési ismeretinek a felmérését is elvégzik. A korábbi tapasztalatok alapján kijelenthető, hogy a már biciklizni tudó gyerekek képességeinek fejlesztését is az alapoktól érdemes kezdeni. Általános hiányosságok vannak a fékek használata terén, ezért a gyakorlati oktatáson az elindulás, a megállás, és a vészfékezés mindenki számára kötelező feladat lesz.

Belépés
Elfelejtett jelszó