Több száz diák bringázott a Kőbányai Autómentes Napon
2013.09.24. 18:12

Szeptember 21-én, pénteken szervezték Kőbányán az Autómentes Napot iskolások és óvodások részére. Az Európai Mobilitási hét keretében szervezett eseményre 14 iskolából több mint 240 diák érkezett kerékpárral.

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Kőbányai Önkormányzat, a Rendőrség, a kerület polgárőr szervezetei, a Kőrösi Kulturális Központ, a Kőkert Kft. mellett a KTC is aktív szervezője volt a hagyományos városi túrának és a színes programoknak.

Az iskolások részére péntek reggel kerékpáros túrával indult az Autómentes Nap: a KÖSZI elől indult és a Sportligetbe tartott a kerékpáros tömeg. Az út első állomásaként legurultak a régi kőbányába, és néhány járaton is végigtekertek. A sötét pincék után a Csősztorony és a Mélytó volt a következő két megálló. A szabadtéri téglamúzeumnál is megálltak néhány percre, ahol a kerület történelmével is ismerkedhettek.

 

A Sportligetben több izgalmas kerékpáros program várta diákokat. A KRESZ, a környezetvédelmi és a helyismereti totókon tesztelhették tudásukat. A kerékpáros KRESZ pályán, a bringapárbajon és az erre a napra elkészült, különleges hullámpályán pedig ügyességüket tesztelték. Emellett egy izgalmas KRESZ játékkal és az ún. részeg szemüveggel is megismerkedtek a gyerekek. A délelőtt során az iskolák 20-30 fős csoportjai minden állomást meglátogattak. Minden résztvevő gyerek ajándékot kapott a szervezőktől, sőt, a legszerencsésebbek még a sorsoláson is nyerhettek.

 

Iskolánként hat diák a Kőbányai Torna Club szervezésében, egy 400 méter hosszúságú mountain bike pályán próbálhatta ki magát. A versenyzők hat kategóriában indultak. A versenyt a Merida Kőbánya TC többszörös bajnok kerékpárosa, Buruczki Szilárd vezette fel, akitől több tucat lelkes bringás kért autogramot a futamok után. A dobogókra 5-6. osztályos, 7-8. osztályos és középiskolás kategóriában szólították fel külön a fiúkat és a lányokat, így összesen 18 bringás távozhatott éremmel a nyakában. Az érem mellé elismerő kézfogást Radványi Gábortól, Kőbánya alpolgármesterétől, Varga István önkormányzati képviselőtől és Révész Máriusz országgyűlési képviselőtől kaptak.

 

A verseny eredményei innen>>> tölthetők le.

 

Belépés
Elfelejtett jelszó