Áprilisban újra isaszegi kerékpáros emléktúra
2015.03.19. 12:21

2015. április 11-én, szombaton ingyenes kerékpártúra indul Kőbányáról Isaszegre, az 1849-es csata emlékére. A Kőbánya – Isaszeg - Kőbánya útvonalon zajló, összesen 60 km-es túrára április 10-ig lehet regisztrálni a www.kobanyabringa.hu honlapon. A nevezés ingyenes!

Az isaszegi csata évfordulója alkalmából rendezendő, hagyományos isaszegi kerékpáros emléktúra során rendőri és szervezői felvezetés mellett tekerhetnek a túrázók Kőbányáról Isaszegre, érintve a Rákos-patak partján épült bringás sétányt és Pécelt. Útközben a szervezők egy kis frissítőről is gondoskodnak – zsíros kenyérrel, teával várják a bicikliseket Pécelen. Isaszegen a csata emlékművénél közös főhajtással emlékeznek a hősökre, majd koszorúzás után a résztvevők szervezetten indulnak vissza Kőbányára.

 

A túráról:
A várhatóan 250-300 kerékpáros zárt csoportban halad, 15-20 km/órás sebességgel. Odafelé és visszafelé is lesz egy-egy 20-30 perces pihenő. A részvétel gyermekek esetében 12 évnél idősebb, rendszeresen bicikliző fiatalok számára javasolt, kiváló családi program lehet a közös kerékpározás. A szervezők kérik, hogy mindenki megfelelően felkészített (szervizben ellenőrzött) kerékpárral jöjjön! Különösen fontos, hogy a kerekek, gumik, fékek legyenek rendben! Fejvédő viselése ajánlott! A kulacsban legyen víz, és a kis hátizsákba, a széldzseki mellé érdemes betenni egy-két szendvicset és egy kis édességet is.

Ha valakiknek út közben problémája akad, a szervezők segítenek és szükség esetén be lehet ülni a kísérő autók egyikébe. A túra biztonságos haladását a Kőbányai Rendőrkapitányság, a BRFK, és a Pest-Megyei Rendőr-főkapitányság mellett a Kőbányai Wolf Polgárőrség, és az Alfa Polgárőrség biztosítja. Az útvonalon a Vuelta Sportiroda és a Kőkert Kft. autói és munkatársai is segítik a túrázókat.

Program:
• Gyülekező 8:00 órától a Kőbányai Gyermek- és Ifjúsági Szabadidő Központ (KÖSZI) előtt (1105 Budapest, Előd utca 1.).
• Indulás 9:00 órakor
• Érkezés Isaszegre várhatóan 11:30 órakor
• Visszaindulás 13:00 órakor
• Visszaérkezés Kőbányára várhatóan 15:30 órakor

Táv: 60 km (oda-vissza)

Regisztráció
A túrán való részvétel ingyenes! Regisztrálni és tájékozódni itt>>> lehet

Minden lelkes biciklist szeretettel vár a szervező Kőbányai Önkormányzat és a Kőbányai Torna Club!

 

Belépés
Elfelejtett jelszó