MTB szekció a márciusi Isztriai edzőtáborban
2017.02.18. 11:43

Mit szokott csinálni a mountain bikeos brigád Isztrián? Van elég terep? Sokat megyünk aszfalton? Mennyit megyünk naponta? Nagyon húzós lesz a tempó?

Ezekre a kérdésekre próbálunk válaszolni, azoknak akik még nem voltak velünk. A szállodához nagyon közel van egy kb. 20km-es terep karika, ez az, amit az első nap megérkezés után letekerünk, amolyan ismerkedés és erőfitogtatás címén. A többi napon általában 60km-es távokat szoktunk megtenni, de nem kizárt, hogy ezt azért át fogjuk lépni.

A közös reggeli után általában 9 óra környékén az országútisokkal egy időben szoktunk elindulni. Általában az esti vacsoránál szoktam elmondani, hogy mi lesz a másnapi etap, amit erősen befolyásol az előre jósolt időjárás.

Az átlagtempó 20 km/h környékén szokott lenni, de ha belefutunk egy jó sörözőbe, akkor ott rontunk kicsit ezen az átlagon. :-D
Aszfaltot szinte csak a településeken érintünk. Nagyrészt köves dózeres utakon közlekedünk, mert itt szerencsére más nem nagyon van. Sárral eddig egyszer találkoztunk kb. 10 méteren.

 

Mi van tervben?
- Rovinj tengerpart, ahol nagyon jó technikás sziklás lépcsők vannak és egy gyönyörű nemzeti park. Ezt idén se hagyjuk ki.


- Parenzana volt vasútvonal és a Parenzana MTB maraton útvonalának bejárása
http://www.parenzana.com/ 
https://www.youtube.com/watch?v=0j7rCb6IKHQ 

- Dvigradi vár meglátogatása

- Valamar Terra Magica MTB maraton útvonalának bejárása.
http://www.vtm.bike/ 
https://www.youtube.com/watch?v=Dw2D3szxtgs 
https://www.youtube.com/watch?v=RcLmj9j30vI 

- Zarečki krov vízesés megtekintése Pazinban. Ez egy elég hosszú tekerés lenne, csak jó idő esetén indulunk neki.

 

 

Belépés
Elfelejtett jelszó