Búr Zsolt a leggyorsabb vakond
2011.02.07. 13:26

Hatalmas sikerrel zárult a McDonald's BringaMánia Vakond futam Kőbányán. Csúszós beton, rengeteg kanyar, sok induló és jó hangulat a földalatti versenyen.

A McDonald’s BringaMánia Vakond futamán az ovisoktól az elit bringásokig, egész vasárnapra megtöltötte a több mint félezer résztvevő a kőbányai alagútrendszert, óriási küzdelmeket produkálva. Több kőbányai iskola váltó csapata is részt vett a délelőtti futamokon.

A földalatti pálya még a legügyesebbeket is szokatlan kihívás elé állította, a nedves, csúszós kanyarok, a gyors vonalvezetés, akadályok között minden korosztályban kemény meccsek alakultak ki. Délelőtt a gyerekek kezdtek, az ovisok egyéniben, a nagyobbak már váltóban versenyeztek egymással. A Vakond futam sajátságaként az első kis kört futva kellett megtenni, majd bringára pattanva kezdődhetett a száguldás az alagutakban.

Az általában családostul érkező résztvevők frenetikus hangulatot teremtettek, délelőtt még apu szurkolt a gyereknek, délutántól fordítva. Természetesen a farsangra való tekintettel sokan jelmezbe bújtak, és a szervezők különdíjakkal is jutalmazták a legötletesebb maskarákat. Volt amerikai focicsapattól, műtőssegédeken keresztül, méhecskékig, sok-sok, kerékpáron ritkán látható szerelés.

A délutáni junior, felnőtt és master váltók után kezdődött az elit versenyzők egyéni küzdelme, ami már eszeveszett tempót hozott a csúszós beton ellenére. A futamot megtisztelte a kőbányai klub magyar cyclocross-bajnoka, Buruczki Szilárd is, azonban ő sem bírt a remek napot kifogó Búr Zsolttal, a Bringabanda versenyzőjével, aki magabiztosan nyert.
„Nekem kedvezett, hogy futnunk kellett egy kiskört, és kisebb előnnyel tudtam bringára pattanni. Innentől el tudtam kezdeni a saját tempómat hajtani, miközben a többiek egymással voltak elfoglalva. Nagyon élveztem a versenyt, úgy mentem be a kanyarokba, hogy szinte mindenhol súroltam a falakat, végig tartva a sebességet, jó ritmusban.” – értékelte „BuZsó” a 9 körös versenyt.

Elit kategória eredményei:
Férfiak:
1. Búr Zsolt – Bringabanda
2. Panyi János – Meditech SC
3. Pálmai Zsolt – Hotel Jacht Club Zalaegerszeg
Nők:
1. Dósa Eszter – Vitalitás SE
2. Fördős Anna – Trek Józsefhegy SE
3. Epres Kornélia

Részletes eredmények, fényképek, videók a Vuelta Sportiroda honlapján, itt találhatók >>>

Belépés
Elfelejtett jelszó