Meridával készül az olimpiára a tizennégyszeres bajnok Buruczki Szilárd
2011.11.04. 18:12

A tizennégyszeres magyar bajnok – aki válogatottként harmadszor vág neki az olimpiai kvalifikációnak – új márkát és támogatót üdvözölhet: novembertől Merida kerékpárral fog versenyezni.

A közelmúltban jelentette be Buruczki Szilárd hegyikerékpáros, hogy 13 esztendő után megválik korábbi kerékpár-márkájától. A tizennégyszeres magyar bajnok – aki válogatottként harmadszor vág neki az olimpiai kvalifikációnak – új márkát és támogatót üdvözölhet: novembertől Merida kerékpárral fog versenyezni.

A Merida Kőbánya TC kerekese olyan, a nemzetközi elitnek megfelelő technikával fog rajthoz állni, mellyel a világkupákon a sportág legnagyobbjai is teszik – ez komoly minőségbeli előrelépést jelent számára. „Megállapodásunk értelmében Szilárd egész éves szerepléséhez, a teljes szezonhoz a BikeFun Hungary Kft. biztosítja a technikát. Hosszú távon tervezünk vele, az athéni olimpikon Vinczeffy Zsolt óta a Merida márkának férfi elitben nem volt hozzá hasonló eredményes versenyzője. Az anyagi támogatáson túl a krossz-versenyeken Merida Cyclo Cross Carbon Team, országúton Merida Scultura EVO 906, hegyikerékpár-versenyeken Merida O.Nine SuperLite Team és Merida Big Nine Carbon Team bringákkal, illetve Lazer bukósisakkal, Ritchey kiegészítőkkel, KMC láncokkal, Slime defektgátló folyadékkal támogatjuk” – ismertette Kovács Tamás, a Merida hazai forgalmazójának marketing-menedzsere.

„A meridás együttműködéstől még eredményesebb versenyszezonokat várok, az biztos, hogy a bringákon nem fog múlni, a professzionális technikai háttér még jobb eredményekre fog serkenteni. A nemzetközi Merida-csapat eredménye magáért beszél, legyen példa akár a spanyol Hermida világbajnoki címe. A korábbi márkának, a Magellannak és a forgalmazó Cseke Zrt-nek, így a néhai Csere Csaba mellett a Magellan B+ márka atyjának, Lajtár Jenőnek és Csere Ildikónak illetve a dolgozóknak ezúttal is köszönöm az elmúlt 13 évben nyújtott támogatást. A jövőt illetően legfontosabb célom, hogy világranglista-pontokkal segítsem az olimpiai kvalifikációt május végéig, illetve a három tavaszi válogatóversenyen legjobban szerepeljek, hogy én képviselhessem Magyarországot Londonban! Az első és egyben következő feladatom, a ciklo-krossz bajnoki cím és a SuperCross sorozat összetett elsőségének megőrzése” – összegzett Buruczki Szilárd.

„Tizenhét éves kora óta ismerem Szilárdot. Mindig is egyengettem az útját, a Magellanos kapcsolatban is részem volt. Kétezer-öttől, a pekingi olimpia finisétől veszek részt a közvetlen felkészítésében, akkor egy térdsérüléses időszakban, két ponttal maradt le az olimpiáról Parti Andrishoz képest. Már a jövő évi válogatóversenyekre készülünk, ott kell a legjobbnak lenni, ennek a felkészülésnek volt része az októberi malajziai többnapos is. Ötven éve vagyok a sportban, Szilárdon látom, hogy a világszínvonalnak megfelelő technikás versenyző, ha jól sikerül a formaidőzítés, ott a helye Londonban” – mondta Pócsföldi Ottó edző.

„A kőbányai klub célja, hogy egy erős bringás csapatot építsen a mountain bike és az országúti szakágakban, ebben Garamszegi László szakosztályvezető segít. Ennek a gárdának a húzóembere volt eddig is Szilárd, akit bár leginkább hegyikerékpáros maratonokon és olimpiai-krosszban elért eredményei miatt ismerünk, az elmúlt két évben ciklo-krosszban és országúton is tudott versenyeket, sőt országos bajnokságokat is nyerni. A jövőben az új támogatóval még komolyabb eredményekre számítunk Szilárdtól, aki most ért abba a korba, amikor már mindent tud a kerékpársportról, és elég érett ahhoz, hogy az elmúlt években megszerzett tudását kamatoztassa. A nemzetközi és a hazai kerékpáros életet figyelve látható, hogy 30 év fölött érnek be a bringások, vagyis London után még minimum egy olimpiai ciklus benne van Szilárdban” – fogalmazott Eisenkrammer Károly, a Kőbányai TC elnöke.


Névjegy
Buruczki Szilárd
Született: Zalaegerszegen, 1979. január 13-án
Lakóhelye: Biatorbágy
Klubjai: ZKSE, Cseke KC, Fönix KE, KS KE., PCCC, KTC
(2011. novemberétől Merida Kőbányai Torna Club)
Edzői: Hidas Péter, Lőrincz Olivér, Benkó László, Pócsföldi Ottó és Garamszegi László
Kiemelkedő eredményei: 9-szeres olimpiai-krossz, 2-szeres maraton és ciklo-krossz, egyszeres országúti hegyi bajnok; 5-szörös olimpiai-krossz Magyar Kupa-sorozat, 2-szeres Top Maraton sorozat és egyszeres SuperCross ciklo-krossz sorozat-győztes. Megnyert 8 Top Maraton és 3 darab C1-es olimpiai-krossz versenyt. 15 éve válogatott, harmadszor vesz részt az olimpiai kvalifikációban. 2009-ben mesterhármas-győzelmet ért el: bajnok lett maratonon, olimpiai- és ciklo-krosszban.
Honlapja: www.buruczki.hu

Kerékpárjai:
http://www.bikefun.hu/product/merida-2012-cyclocross-carbon-team-1
http://www.bikefun.hu/product/merida-2012-big-nine-carbon-team
http://2010.merida-bikes.com/en_int/bike/2012/20/MTB+Hardtails/O.Nine+Superlite+Team-D-39
http://2010.merida-bikes.com/en_int/bike/2012/124/Road/Scultura+Evo+906-com

Werkfilm a fotózásról (készítette SteveStudio): http://vimeo.com/31530430

Mellékelt fotók: Primusz Péter / www.superscript.hu

A fotózáson a Kőbányai TC magyar bajnok ritmikus gimnasztikázói is részt vettek.

 

Belépés
Elfelejtett jelszó