Buruczki Szilárd negyedik a salgótarjáni SuperCross-futamon
2011.11.07. 18:19

A Merida Kőbánya TC kerekese, Buruczki Szilárd - némi technikai probléma ellenére is - negyedik helyen zárt a SuperCross-sorozat salgótarjáni állomásán.

Összesen száztizennyolcan álltak a rajtvonal mögött a különböző kategóriákban a salgótarjáni Motorex – VDO – Karancs Kupán, a SuperCross Sorozat idei második futamán. A hölgyek között a címvédő Dósa Eszter (Vitalitás SE), míg a technikai problémák által „megbolygatott” elit férfi mezőnyben Kazincbarcika után újfent Fejes Gábor (Team Bátorfi – AKTK) állhatott a dobogó tetejére. A sikeres malajziai versenyzés után, e sorozatba most bekapcsolódó Buruczki Szilárd, kategóriájában a negyedik helyen fejezte be a versenyt.

Fotó: Babka Szabolcs

Szerencsére bejött a meteorológusok előrejelzése és csodálatos, már-már tavaszias időjárás övezte a vasárnapi salgótarjáni futamot. Az időjárás enyhesége következtében a szervezők mintegy 200 méternyi plusz szakasszal tudták megtoldani a nyomvonalat, melyet úgy tűnt mind a résztvevők, mind a nézők preferáltak. Vélhetően ennek is volt köszönhető a nevezői rekord, ami egy nem reprezentatív, hirtelenjében összehozott helyszíni közvélemény-kutatás eredménye szerint: „ki tudja” mikor volt utoljára…

A 13 órai rajtot a krossz-szakág szerelmesei számára szívmelengető érzés volt szemlélni, hiszen a férfi felnőttek (elit és hobby), valamint master 1-esek összesen 65-en sorakoztak fel. A szárazság okán igazi porfelhőt kevertek az elhaladók az első körben mind a salakos, mind a homokos futós szakaszokon. A negatív körülményből a legkevesebb – lévén a mezőny legelején érkeztek – Fejes Gábornak (Team Bárorfi AKTK), Buruczki Szilárdnak (Merida Kőbánya TC), Búr Zsoltnak és Fenyvesi Péternek (mindketten Bringabanda SC – SWAT) jutott az első körökben. Majdnem négy körön keresztül lehetett látni a képet, amint Buruczkit néhány másodperccel követi Fejes, majd kis szünet után érkezik a Búr, Fenyvesi duó. A negyedik kör végén, a technikai zónát követő futós szekció után egy nem várt technikai probléma következtében Fejes átvette a vezetést, Buruczki pedig a hátsó kerekéről lefordult szingó miatt egészen a következő, mintegy kilométerre lévő technikai zónáig volt kénytelen „meghosszabbítani” a futós szakaszt. Fél táv környékén így Fejes mintegy fél perc előnnyel járt a Bringabandás duó előtt, míg Buruczki az elit kategória 11. helyére csúszott vissza. A következő körben aztán Fenyvesit érte el a balszerencse, egy első kerék defekt formájában, így Búr is társ nélkül maradt az élmezőnyben. A futam hátralévő részében az élen haladó páros között stagnált a különbség, a legnagyobb izgalmakat az szolgáltatta, hogy a hiba okán „feltüzelt” címvédő Buruczki hány embert tud végül befogni. A futamot Fejes Gábor nyerte, a második Búr Zsolt lett, míg a dobogó harmadik fokára Béla Attila (LTV – Merida Racing) állhatott fel, aki 6 másodperccel Buruczki előtt ért célba. A négy elit versenyző után abszolút ötödikként a Master 1 férfi győztes Vinczeffy Zsolt (Footstrong) érkezett.

A SuperCross Sorozat következő futamát az Ózdi Kerékpáros Egyesület rendezi, november 20-án, vasárnap. Az ózdi futam kiírása már elérhető a www.supercross.hu honlapon.

 

 

Belépés
Elfelejtett jelszó