Buruczki első győzelme a SuperCross sorozatban
2011.11.21. 10:39

SzuperCross 3. futama - Ózd Kupa. Buruczki Szilárd győzött az Ózdi versenyen, és ezzel nyitottá vált a SuperCross sorozat. Nagy csata várható a hátralevő két futamon.

Borongós, 2 Celsius fok körüli időben - amire csak talán a rendezők által biztosított tea nyújtott némi enyhülést - került megrendezésre az ózdi városi stadionban és környékén kijelölt 2,4 km-es pályán a SuperCross sorozat 3. futama. Az elit kategóriában komoly volt a tét, ugyanis az öt futamból álló sorozat első két versenyét Fejes Gábor (Bátorfi Team) nyerte, míg a szakág magyar bajnoka, Buruczki Szilárd (Merida Kőbánya TC) az első futamon nem indult (Malajziában versenyzett), a másodikon pedig géphiba miatt csak a negyedik helyig jutott. Így Buruczkinak ezen a napon mindenképpen győznie kellett, ha fent akarja tartani az esélyét annak, hogy idén is megnyerje a SuperCross sorozatot.

A szervezők egy technikás, de minimális szintkülönbségű pályát jelöltek ki, ahol az elit felnőtteknek 8 kör volt a táv. A 13 órakor kezdődő elit férfiak futama a várakozásoknak megfelelően nagy csatát hozott az idén már két győzelmet magának tudó Fejes Gábor és a szakág bajnoka, Buruczki Szilárd között. Bár Szilárd a lépcsős szakaszokon jobban mozgott ellenfelénél, komoly emelkedők hiányában nem tudott jelentős különbséget kiharcolni – így az első kör után megkezdődött közöttük a taktikai hadviselés. Egymás szélárnyékában utazva tempóváltásokkal próbálták felőrölni egymás idegeit olyannyira, hogy egy pillanatig úgy nézett ki, hogy Búr Zsolt lesz a nevető harmadik és megnyeri a futamot. Féltávnál Szilárd komolyabb tempót kezdett diktálni, amit Fejes Gábor pár másodperces lemaradással követett. Két körrel a vége előtt Fejesnek technikai problémája akadt: egy, a kormányán levő csavar kilazulása miatt meg kellett állnia a technikai zónánál - de még így is be tudta fejezte a versenyt. Szilárd így egy sima győzelmet tudhat magáénak, és ezzel az eredménnyel még esélye nyílt arra, hogy megnyerje a sorozat összetett versenyét.

Az elit férfi futam végeredménye:
1. Buruczki Szilárd, Merida Kőbánya TC
2. Búr Zsolt, Meditech SC
3. Fejes Gábor, Bátorfi TEAM

Eredménylista

 

Az elit verseny mellett sor került az utánpótlás korúak futamaira is

11 órakor rajtolt az U15-ös, és az U17-es fiúk és lányok illetve a Master3 kategóriák összevont mezőnye. A táv 4 kör volt az – az elit versenyzőkkel azonos, technikás pályán, ami sok bukást eredményezett – ebből a mieinknek is kijárt. De a KTC fiataljait nem olyan fából faragták, hogy egy-egy kicsúszás kedvüket szegje.
Az U-17 lány kategóriát a felnőtteket megszégyenítő ügyességgel bicikliző 12 éves Karl Bianka (Merida Kőbánya TC) nyerte Csikány Bianka (Salgótarjáni HKE) és Kolb Dóra (Blue Scorpions) előtt. A Karl család többi tagjai is kiválóan helyt állt: U-15 fiú kategóriában Karl Ádám 10 másodperccel lecsúszva a dobogóról 4. helyen zárta a napot.
Ennek a futamnak az abszolút győztese Karl Dávid lett. Már a rajttól kezdve remek tempóérzékkel állt az élre és kellemetlen iramot diktálva 15-20 másodpercre eltávolodott üldözője, a Fillaris Szederkényi Márton és a remekül hajtó, szintén kőbányai Zatureczky Márk elől. Később Szederkényi Márton befogta Dávidot, aki mindent megpróbált, hogy leszakítsa ellenfelét. Már-már úgy tűnt, hogy oda az első hely, de Dávid megmutatta, hogy tud küzdeni, és bár az utolsó kanyarban majdnem kicsúszott, de egy őrületes sprintbefutóban pár centivel diadalmaskodott.

A hobbi futamban Verseci István képviselte a Merida Kőbánya TC-t.

Összességében egy nagyon eredményes napot zárt a kőbányai csapat. Gratulálunk a helyezetteknek és minden csapattagunknak!


Belépés
Elfelejtett jelszó