Üdvözlünk Kőbánya bringás portálján!

Célunk, a X. kerület kerékpáros életének fellendítése. A Mozdulj Kőbánya! program keretében és azon kívül is számos bringás programot szervezünk a kőbányai bringásoknak, érdemes követi minket!

Az idei évben a X. kerület kiemelt figyelmet fordít a kerékpáros élet fellendítésére. Ez a törekvés hívta életre a Kőbánya Bringa programot, melyet a Kőbányai Önkormányzat támogatásával a Kőbányai Torna Club valósít meg. Számos rendezvénnyel szeretnénk ösztönözni a lakosságot kerékpáros közlekedésre, valamint segítséget nyújtani a már bringával közlekedőknek.

A túrák és versenyek szervezése mellett a közlekedésbiztonság is szerepet kap: nyáron a kerületi napközis táborban mobil KRESZ pályán gyakorolhatnak az iskolások, ősszel az óvodákban játékos KRESZ oktatást tartanak, az iskolákban pedig akkreditált pedagógus továbbképzésen vesz részt több testnevelő tanár.

Az évek óta sikeresen működő, több bajnoki címet is szerző Kőbányai Torna Club utánpótlás kerékpáros csapata mellett az idei évben a nemzetközi Kőbánya Cycling Team képviseli a kerületet rangos hazai és külföldi versenyeken.

 

 

Híreink:

 

 

 

Elkészült az első középiskolai túra útvonalterve
2010.04.28. 10:59

A Magyar Kerékpárosklub Kelet-pesti területi szervezete aktivistái segítségével elkészült az első középiskolai városi kerékpártúra útvonalterve

Tovább...

Középiskolai városi kerékpártúrák
2010.04.28. 06:57

Meghatározásra kerültek a kőbányai középiskolákban meghirdetett városi kerékpáros túrák időpontjai, helyszínei

Tovább...

Kőbányai majális
2010.04.28. 06:44

Május 1.: sör, virsli, vurstli, egy szóval: majális - és persze BringaSuli kerékpáros családi nap Kőbányán, az Óhegy parkban

Tovább...

Indul a középiskolai oktatás Kőbányán
2010.04.20. 08:49

2010-ben először középiskolákban is szervezünk BringaSuli oktatást. Mivel ugyanazzal a módszerrel nem tudjuk elérni az idősebb diákokat, mint az általános iskolákban, hétvégi 20-30 kilométeres, 2-3 órás vezetett városi kerékpártúrákat szervezünk ennek a korosztálynak.

Tovább...

BicikliSuli Roadshow Soroksáron április 17-én
2010.04.13. 10:33

Szombaton Soroksáron, a Hősök terén és a környékbeli utcákban a Grasi DSE kerékpárversenyt szerez, a Vuelta Sportiroda pedig BringaSuli Roadshow-val készül a rendezvény fényét emelni. Az érdeklődőket kerékpárverseny, látványos triál-bemutató, BringaSuli akadálypálya, tombola (fődíj: egy kerékpár) és természetesen jó hangulat várja.

Tovább...

"Kerékpározz Kőbányán!" - sikeres nyitórendezvény
2010.04.12. 11:38

2010. március 27-én hivatalosan is útjára indult a BicikliSuli kerékpáros program Kőbányán. A nyolc állomásból álló roadshow-sorozat első helyszínén a KÖSZI előtt Verbai Lajos, Kőbánya polgármestere mondott nyitóbeszédet, majd az érdeklődők számos program közül választhattak: szerepelt az "étlapon" látványos freestyle-bemutató, kerékpáros ügyességi pálya, két kerékpáros túra, gyerekverseny, elsősegély-nyújtási oktatás és bemutató is.

Tovább...

Kőbányára is megérkeztek a felszerelések
2010.04.12. 11:21

A Vuelta Sportiroda munkatársai a húsvétot követő héten kiszállították a programban résztvevő kőbányai általános oskolákba a biciklisulis foglalkozásokhoz szükséges felszerelést.

Tovább...

BicikliSuli kerékpáros családi nap Kőbányán
2010.03.25. 11:04

2010. március 27-én lesz a kőbányai BicikliSuli program hivatalos nyitóeseménye. Az egész napos program keretében a Vuelta Sportiroda számos kerékpáros elfoglaltságot szervez kicsiknek-nagyoknak egyaránt.

Tovább...

Megérkeztek a bringák Soroksárra
2010.03.25. 10:58

Március 24-én kiszállításra kerültek az oktatáshoz szükséges felszerelések a soroksári iskolákhoz

Tovább...

Hivatalosan is elindult a kőbányai bringás csapat
2010.03.17. 08:09

Március 6-án a Bringaexpon bemutatkozott a Kőbányai Torna Club két bringás csapata, az országúti AEGON P-Nivo Notebookstore Team, és a mountain bike-os Magellan Kőbánya TC.

Belépés
Elfelejtett jelszó