15 év után kibővül a TOP Maraton Sorozat
2018.11.26. 16:15

Éppen 15 évvel ezelőtt állapodtak meg a legnagyobb hazai mountain bike maraton versenyek szervezői, hogy - Magyarországon talán egyedülálló módon - összefognak, és közös erővel fejlesztik tovább az eseményeiket. Az, hogy 15 éven keresztül az együttműködés fenn tudott maradni, már önmagába is egy sikertörténet. 2019-től jelentős változás lesz a sorozatban, az eddigi négy futam helyett öt állomáson vehetek részt a sportolók. A szervezők bíznak benne, hogy a bővülés új lendületet ad a TOP Maratonnak, és a résztvevő bringások körében is pozitív fogadtatásra talál.

Véssétek be az időpontokat a naptáraitokba, mert ahogy 15 éve, úgy jövőre is ezek az események adják a hazai mountain bike sport gerincét.

A TOP Mountain Bike Maraton sorozat 2019. évi versenyei:
1. futam: 2019. május 5. Balaton Maraton – Balatonfüred
2. futam: 2019. május 26. Specialized Maraton Szilvásvárad - Szilvásvárad
3. futam: 2019. június 15. Crosskovácsi Maraton - Nagykovácsi
4. futam: 2019. augusztus 4. Bükk Maraton - Felsőtárkány
5. futam: 2019. szeptember 1. Mátra Maraton - Mátraszentistván

A TOP Maraton összetett értékelése az öt verseny alapján történik a korábbi években már bevált pontozás alapján. Az összetett értékelésbe mind az öt esemény beleszámít, vagyis nincs kieső futam. A távok és korcsoportok sem változnak.

A közös, kedvezményes nevezés a sorozat eseményeire a 2018. évi TOP Maraton sorozat díjátadója után, december 1-én indul, és két lépcsőben, 2019. február 28-ig tart. Az eddig megszokott közös nevezésben a Szilvásvárad, a Bükk és a Mátra Maratonokra lehet jelentkezni a 2019-es szezonra. A Balaton és a Crosskovácsi maratonokra külön-külön lehet nevezni a www.odinsport.hu honlapon

Az egyes versenyek részletes információi megtalálhatók az alábbi honlapokon
1. Balaton Mountain Bike Maraton www.sportaktiv.hu
2. Specialized Maraton Szilvásvárad www.szilvasvaradmaraton.hu 
3. Crosskovácsi Maraton www.crosskovacsi.hu
4. Bükk Maraton www.bukkmaraton.hu  
5. Mátra Maraton www.matramaraton.hu  
A sorozat honlapja: www.topmaraton.hu 

Találkozunk a 2018. december 1-én, szombaton délután 17:00 órakor az ez évi TOP Maraton sorozat díjátadóján, a Kőbányai Szabadidőközpont színháztermében: 1105 Budapest, Előd utca 1. 

Eisenkrammer Károly, Harangvölgyi András, Tarnai Csaba, Nagy Ádám, Mátyus Attila

Belépés
Elfelejtett jelszó