Nemzetközi mezőnnyel rajtol hétvégén a Mátra Maraton!
2019.08.28. 12:01

Folyamatosan érkeznek a külföldi nevezések a szeptember 1-i Mátra Mountain Bike Maratonra. Eddig több mint 800 versenyző regisztrált a négy táv valamelyikére, köztük a szlovén bajnok, XCO EB ezüstérmes Blaža Pintarič. Az UCI C3-as besorolású olimpiai kvalifikációs versenynek a nemzetközi szinten is helytálló Sípark Mátraszentistván ad otthont.

A nagykorúvá váló Mátra Maratont idén 18. alkalommal rendezik meg. Az idei verseny különlegessége, hogy számos korábbi nyertes mellett közel harminc külföldi versenyző áll rajthoz, így izgalmakban biztos nem lesz hiány. A hosszú távon itt lesz a francia Emilien Mourier, az UCI MTB Maraton ranglistájának 23. helyezettje, aki az Alpokat cseréli a Mátrára ezen a hétvégén, de a Strava profiljáról arra lehet következtetni, hogy a német Felix Bücken is készül már a hétvégi 91 kilométeres távra. A férfiaknál többen érkeznek még Németországból, de Belgiumból, Hollandiából, sőt, Spanyolországból és Franciaországból is érkeztek nevezések a különböző távokra.

 

A szomszédos országok versenyzői is szép számban képviseltetik majd magukat: Szlovákiából, Romániából és Ausztriából is futottak már be nevezések. A legeredményesebb névvel mégis a nők között találkozhatunk: rajthoz áll az XCO Európa bajnoki ezüstérmes, szlovén bajnok Blaža Pintarič, aki jelenleg a MTB ranglista harmadik helyén áll, mindössze 9 ponttal lemaradva a második helyről.

 

Mátra Maraton hétvégéje a kevésbé versengő szellemű montisok számára is tartogat programokat. Augusztus 31-én, szombaton 10 órakor indul a Mátra MTB teljesítménytúra, ami a maga 32 kilométerével és 4 órás szintidejével kellemes hétvégi testmozgás lehet a hobbi kerékpárosok számára. Szintén szombaton várják a legkisebb bringásokat is: 16 órától a hagyományos gyermekversenyen róhatják a métereket a Síparkban, ami kiváló kikapcsolódási lehetőség a családdal érkezők számára.

 

A vasárnapi Mátra Maraton díjátadója után, 17 órakor kerül sor a mountain bike Magyar Kupa összetett eredményhirdetésére is.

Belépés
Elfelejtett jelszó