Szeptember második hétvégéjén új helyszínre költözik a Mátra Maraton
2018.02.06. 09:06

Tíz év után több változás is lesz a Mátra Mountain Bike Maraton életében. 2018. szeptember 9-én, vasárnap új helyszín, Mátraszentistvánon a Sípark ad otthont a rendezvényközpontnak.

Az eddig megszokott augusztus vége helyett szeptemberre kerül át a Mátra Maraton. Mivel az eredetileg tervezett időponton Magyarországon nemzetközi, olimpiai cross versenyt szerveznek, így szeptember 9-én lesz lehetősége a több mint ezer indulónak kipróbálnia az új mátrai nyomvonalakat. Ezzel szeretnénk lehetőséget biztosítani, hogy minden magyar versenyző el tudjon indulni az olimpiai cross versenyen és a Mátra Maratonon is. Bízunk benne, hogy időben jeleztük ezt a módosítást. Természetesen, ha az eddigi nevezők közül valakinek az új időpont nem felel meg, kérésére visszafizetjük a már elutalt nevezési díjat (a nevezes@vuelta.hu címre küldött emailben érdeklődhetsz ennek menetéről).Amint a bevezetőben is írtuk, a helyszín is változik. Gyöngyös-Sástón tíz éven át az egyre bővülő Oxygén Adrenalin Park adott otthont a versenynek. Mivel szép lassan kinőttük ezt a helyszínt, ezért idéntől Mátraszentistvánra, egészen pontosan a Síparkba költözik a rendezvényközpont. Az új helyszín nagyobb parkoló kapacitással rendelkezik, ahol reményeink szerint egyre több bringást tudunk kényelmesen fogadni. Talán ennél is fontosabb, hogy ezután kevesebbszer kell keresztezni a 24-es számú főutat, amivel a közlekedésben eddig komoly fennakadásokat okoztunk. Így 2018-ban biztonságosabb, védhetőbb útvonalakkal találkozhattok – ami reméljük, hogy elnyeri a többség tetszését.

Bár az útvonal és a célterület változik, de a Mátra kövei, a meredek utak, a kihívás és a szervező marad a régi. Minden mountain bike-ost, régi és új maratonistát szeretettel vár a Vuelta Sportiroda!

 

Belépés
Elfelejtett jelszó