Olimpiai pontszerző verseny lett a Mátra Maraton
2018.05.02. 14:22

C3-as UCI besorolást kapott a XVII. Mátra Mountain Bike Maraton. Értékes olimpiai kvalifikációs pontokat lehet gyűjteni szeptember 9-én, vasárnap. Ezzel egy lépéssel közelebb kerültünk a végső célhoz, hogy több napos, S2 besorolású versennyé váljunk.

Mit jelent ez a versenyzőknek?
Azon túl, hogy a versenyen olimpiai kvalifikációs pontok szerezhetők, átalakul a díjazás rendszere.
Az UCI előírásainak megfelelően Elit férfi és Elit nő kategóriában az első öt versenyzőt részesítjük pénzdíjban, a korábbi három helyett.

2018. más szempontból is a változás éve lesz a Mátra Mountain Bike Maraton életében. Idén a megszokott időponthoz képest később, szeptember 9-én, vasárnap rendezzük meg a versenyt, aminek új rendezvényközpontja a mátraszentistváni Sípark lesz.

Az ideiglenes időpont változás oka, hogy Magyarországon nemzetközi, UCI kategóriás versenyt szerveznek az eredetileg tervezett időpontban. Annak érdekében, hogy minden magyar versenyző el tudjon indulni ott is és a Mátra Maratonon is, ezért későbbre tettük a Mátra Maraton időpontját.

A helyszín is változik: Gyöngyös-Sástóról Mátraszentistvánra, egészen pontosan a mátraszentistváni Síparkba költözik a rendezvényközpont. Az új helyszín nagyobb befogadóképességgel rendelkezik, ahol reményeink szerint egyre több maratonozót tudunk kényelmesen befogadni. A módosítással a távok nyomvonala és hossza is módosul, az útvonal tervezeteket már feltöltöttük az Útvonal menüpontba.

Kedvezményes online nevezésre szeptember 2. vasárnap éjfélig van lehetőség a www.odinsport.eu oldalon.

Belépés
Elfelejtett jelszó