Beszámoló a Kolorcross Magyar Kupáról
2017.11.01. 16:18

VIII. Kolorcross Magyar Kupa, Kazincbarcika, 2017. 10. 29.

Eljött a téli Cycrocross Magyar kupa második állomása, ami a nekünk távoli Kazincbarcikán került megrendezésre. Kora hajnali indulás és végig szakadó eső... Leérkezéskor gyors sátorállítás és nevezés, hogy még a pályát is megismerhessük. Már a pálya bejárása közben jól besarazódtunk, így a futamig az U15 kivételével mindenkire még egy átöltözés is várt, szerencsére a sátornak köszönhetően viszonylag kulturált körülmények között a pálya közelében.

 

 

Az első futamban már volt érdekeltségünk U15 és Master 3 kategóriában. A mostoha körülmények ellenére Majoros Dávid egy nagyon szép második helyet szerzett, de Kárpáti Bálint 6-ik helye és Kolb Tamás Master 3-as 4-ik helye is dicséretre méltó.

 

A második rajtban Specziár Viktor volt érdekelt, aki rajt után rögtön szép előnyre tett szert ellenfeleivel szemben. Jól kanyarodott a szingó a sáros pályán. Sajnos az első kör vége felé felütötte egy fűben megbúvó beton szegélyen, így kerékpárcsere, addig a segítők kereket cseréltek és a következő depónál kerékpár visszacserélése. Sajnos ez a 8-ik helyre visszaesést eredményezte, de folyamatos küzdelmek árán végül sikerült a 3-ik helyig visszakapaszkodni. 

A 3-ik futamban az U13-as kategóriában indultak fiataljaink, ahol a nap legszebb eredményeit szállították. Két indulónk végzett az első 2 helyen. Pakot András első, Dorogi Alex második lett!

A nap végére még maradt egy érdekeltségünk, ahol a leghosszabb futamban Master 1 kategóriában Kovács Kristófnak szurkolhattunk. Erre a futamra már kisütött a nap, jelentősen száradt a pálya. Ez nem feltétlenül könnyebbséget jelent, mert ugyan a kanyarokat gyorsabban lehetett venni, de az egyenesekben azért ragadt a kerékpár a talajhoz. Kristóf végig szépen egyenletesen haladva sok nagynevű ellenfelét maga mögé utasítva megszerezte a Master 1-es kategória 6-ik helyét.

Tehát a KTC versenyzői ismét nem vallottak szégyent és csodálatos eredményekkel gazdagodtunk. A következő megmérettetés talán egy Szlovákiai C2-es Szlovák kupa és aztán jöhet a LOcarGo Veszprém Magyar kupa futam.

 

Eredmények:
Majoros Dávid    U15 2. helyezés
Kárpáti Bálint    U15 6. helyezés
Kolb Tamás    Master3 4. helyezés
Specziár Viktor     Master2 3. helyezés
Pakot András    U13 1. helyezés
Dorogi Alex     U13 2. helyezés
Kovács Kristóf    Master1 6. helyezés

 

Belépés
Elfelejtett jelszó