A hatalmas bukás után is végigment - Móricz Dani a Carpathian Couriers Race-ről
2018.05.04. 13:02

Móricz Dani számol be a szezon legnehezebb U23-as többnapos versenyéről, az április 28. és május 3. között zajló Carpathian Couriers Race-ről, amit az első szakasz hajrájában elszenvedett bukás után összezúzva is végigcsinált!

A Carphatian Couriers Race – a 23 év alattiak egyik legfontosabb nemzetközi pontszerző többnapos versenye - idén egy 6 napos megmérettetés keretei között került megrendezésre Magyarország, Szlovákia és Lengyelország útjain lebonyolítva. A viadalon több magyar sor is elindult Veszprémből, így a Kőbánya Cycling Team is, Czéh Balázs, Istlstekker Zsolt, László Attila, Móricz Dániel és a norvég Erik Øverland vágott neki az UCI 2.2U23 kategóriás viadalnak, amit az első szakaszon elszenvedett hatalmas bukása ellenére Dani fejezett csak be, az alábbiakban az ő beszámolója olvasható:

Az U23-as csapatok sokféle nemzetből érkeztek, erősebb mezőnyt összehozva, bár a hosszú első napi, Szlovákián átívelő transzfer több nagy csapatot is eltántorított a versenytől. A verseny összesítve 6 nap és 7 szakaszból állt, ebből egy 2,5 km hosszú hegyi időfutam lett a harmadik napi 130-as szakasz helyett (útproblémákra hivatkozva). Közel 800 km, mindez 8000 m szintkülönbséggel tarkítva.

Számomra sajnos a verseny nem indult fényesen, a pápai befutónál ugyanis egy jó pozícióból tömegbukás aljára keveredtem a céltól mindössze pár száz méterre. A csapatnak ugyancsak nem volt bíztató a kezdet, 2 emberünk (Czéh Balázs és László Attila) már az első napon haza kellett menjen egészségügyi problémák miatt.

Nekem sajnos minden napra jutott kicsit a sérüléseim gyógyulásából adódó fájdalomból, így fő célommá a verseny tisztes teljesítése lett minden egyéb nélkül, és a mielőbbi felépülés az így is szerencsésnek mondható bukásomból. Istlstekker Zsolti csapattársam nagyon jól mozgott végig a mezőnyben, utolsó előtti napon még a verseny eleji szökésekbe igyekezett kerülni. Ez nem sikerült és vissza is ütött neki a nap során sajnos, majd az utolsó napnak már megfáradva indult neki és kiszólították a versenyből a szakasz alatt. Neki ez egy nagy lépés volt, sokat fejlődött és ez még mindenképp jobb is lesz!

A verseny maga egyébként egészen az utolsó napig nyitott maradt, ugyanis ez a szakasz a leghosszabb és legnehezebb is volt egyben, 170 km, 7db hegyihajrával és meleggel is tarkítva. A szakasz egy 8 fős szökés hazaérésével zárult ezzel átrendezve az összetett első helyezéseit is kissé, a hegyi pontversenyt is speciel egy olyan versenyző nyerte utolsó napi szökésének köszönhetően, aki addig egyetlen pontot sem szerzett…

Magyar vonatkozásban is volt érdekeltség még az utolsó napon is, Dina Marci végül egy helyet hátracsúszva az UCI pontszerző 5. helyen végzett összetettben. Ezúton is szeretnék a Pannon csapat tagjainak gratulálni az eredményes szerepléshez, és a DKSI-s célbaérő srácoknak a teljesítéshez! A többi magyar versenyzőnek – aki pedig bukott vagy egyéb okból nem tudta befejezni a versenyt – mielőbbi felépülést és eredményes szezont kívánok!

A verseny eredménylistái, statisztikái a Procycllingstats oldalán, IDE KATTINTVA érhetők el.

Belépés
Elfelejtett jelszó