"Ideális időben" tekertünk a nemzetközi V4 kerékpárversenyen
2018.05.14. 10:18

Lovassy Krisztián szerint ideális idő volt a szombati V4 Kerékpárversenyen, természetesen a Várkert Bazár előtt a Kőbánya Cycling Team is felsorakozott a rajtvonalnál…

Május 12-én, szombaton került sor a Visegrádi Négyek versenysorozat negyedik futamára, az UCI 1.2 kategóriás V4 Kerékpárversenyre, melyen természetesen csapatunk is rajthoz állt, a hatfős sort Alberto Marengo, Lovassy Krisztián, Móricz Dániel, Bernárd Bendegúz, Lóki Bence és Bjørnar Vevatne Øverland alkották.

A 170 kilométeres távot Budapest és Pannonhalma között jelölték ki, a nemzetközi mezőny többek között Telki, Zsámbék, Bicske, Csákvár, Bodajk, Csetény, Zirc és Ravaszd érintésével érkezett meg az Apátság körül kijelölt 4 kilométeres körbe, ahol négyszer kellett megküzdeni a helyenként 15 százalékos, térköves emelkedővel és az ellenfelekkel.

A Kőbánya Cycling Team-ből elsősorban Albertotól és Krisztiántól számítottunk jó eredményre, sajnos Dani a Carpathian Couriers Race-en elszenvedett bukását követően egy közlekedési balesetet is begyűjtött, nem a legjobb formában várta a versenyt, Bendegúz kisebb betegséggel küszködött.

A Várkert Bazár és Budakeszi külső határa közötti lassúrajtot követően az élesrajtra kicsit várni kellett, de aztán rendben elindult a futam, Perbálig nagyjából száraz úton. Ekkor azonban az időjósok szerinti legrosszabb eset következett be, vagyis hosszú időn keresztül haladtunk helyenként kialakuló zivatargócokban…

Mondjuk Krisztián szerint ez az időjárás ideális volt, de a mezőnyben azért ezt a véleményt kevesen osztották. Az eseményeket tökéletesen kontrollálta a lengyel pro-kontinentális CCC Sprandi Polkowice csapata, akik nyerni jöttek. Bicske után a szakadó esőben egyszerűen izomból szétszaggatták a mezőnyt.

Krisztián óriási erőfeszítéseket tett, hogy elkapja az élbolyt, nagyon kevés hiányzott, hogy bekerüljön a nap szökésébe. A magyar bajnok így emlékezet vissza a történtekre: „Mentem egy brutál nagyot, hogy felérjek az elmenésre, mikor elszakadtak. Sikerült is felérnem, de sajnos pont ekkor megúsztak előttem és leszakadtam. Ezek után az első 15-ben végigszenvedtem az üldözést. Szenvedés volt onnantól mikor leszakadtam elölről.”

Krisztián és Alberto végül az üldöző főmezőnnyel érkeztek a körpályára, végül Albertónak sikerült a legjobb teljesítményt nyújtani, aki 35. lett 4:11 perc hátránnyal a győztes cseh Frantisek Sisr (CCC Sprandi Polkowice) mögött. Később megérkezett Krisztián is a 7:22 perc hátránnyal a 72. helyen, a többiek nem fejezték be értékelhetően a versenyt.

(Fotók: Vanik Zoltán)

Belépés
Elfelejtett jelszó