Lovassy Krisztián: visszaszámlálás a Pálya Eb-ig
2018.07.10. 09:34

Alig ért véget az országos bajnokság, Lovassy Krisztián Itáliába repült, hogy a bresciai villanyfényes kritérium után folytassa felkészülését a pálya Európa-bajnokságra egy olaszországi hatnaposon.

A 6 Giorni delle Rose hatnapos pályaversenyt Fiorenzuola velodrómjában rendezték július 4. és 9. között, ez volt a ráhangolódás a kevesebb mint egy hónap múlva sorra kerülő Eb-re:

Fiorenzuolában sikerült bekerülni a pontverseny döntőjébe, de ott már nem sikerült pontokat szerezni, fáradt voltam az elmúlt két hét edzései és főleg az ob miatt. Kedden már 03:45-kor kellett kelni, 5-re mentünk a reptérre, repülés, kocsival tovább, délután kb. 2 óra pihenés, este pedig ömlő esőben verseny, 12-re értünk vissza a szállásra. Másnap már jöttek értem, edzettem a pályán és másnap már kezdődött is a verseny.

Krisztián a következőképpen tervezi a felkészülés további részét:

A hétvégén Ibrányban nem állok rajthoz, a legközelebbi országúti versenyem a Tour de Hongrie lesz. Mostantól a pályára koncentrálok, jövő héten Torinóba repülök a következő hatnaposra. Ott megyek omniumot, aztán Pordenone, onnan haza és egyből utazunk az Eb-re
Elég nagy kihívás, hogy a jelenlegi fáradt állapotomból felálljak az Eb-ig, mivel kimondottan pihenésre nem nagyon van időm. De még mindig jobb, hogy most kerültem gyengébb formába a fárasztó másfél hét miatt és nem az Eb-n, mint két éve. Glasgow-ban az omnium lesz a fő versenyszám és meglátjuk, hogyan lesznek ütemezve előtte az egyéb számok, attól függ, miben indulok még.

Belépés
Elfelejtett jelszó