GP Kranj - Szlovénia
2018.08.05. 18:17

Július 29-én Szlovéniában, a GP Kranj viadalon versenyzett csapatunk, 153 kilométeres távon, Samuele Oliveto, Alberto Marengo, Rostyslav Zhukovsky, Móricz Dániel, Lóki Bence, Istlstekker Zsolt összeállításban. A történtekről Móricz Dani számol be:

A verseny előtti este a megszokott villanyfényes városi kritériumversenyen vettünk részt. A nem egész 900 m-es pályán macskaköves rész is nehezítette a magas tempó mellett a nyeregben maradást, a legjobbaknak 50 körön keresztül. Sokan nem is álltak nagy ambíciókkal a rajthoz, inkább a vasárnapira koncentráltak, végül 13 főnek sikerült befejeznie a versenyt, javarészt akik már a rajtot is elölről tudták venni. Sajnos közöttük nem volt csapattagunk, Zsolttal azonban sokáig együtt dolgozva kisebb csoporttal őket üldöztük, mígnem utolért minket is az eleje 12 körrel a leintés előtt. Bence is jól jött, ő mögöttünk gyűjtötte az embereket többnyire egyedül, a hátulról indulás neki is nehezítette a futamot.
Vasárnap kora délután rajtolt a 153 km hosszú, 13 körből álló, 2 emelkedőt, gyors lejtőket, és szintén macskaköves részeket is tartalmazó verseny.

Rajt után sikerült előrekeverednem magam, majd néhány támadással én is próbálkoztam menni, Samuele és Zsolt is részt vettek ebben. Nehezen engedtek minden apróbb elszivárgást is, majd talán féltáv környékén mehetett el a végső, később a célig tartó nagyobb számú szökés, időközben majd felére morzsolódva. A verseny teljesítése mellett mindenképp szerettem volna sokat próbálkozni, amíg csak lehet ezzel is fejlesztve ezen készségem. Egyre inkább biztosnak tűnt a szökés hazaérése, de a csapatok tempózásában én már nem tudtam segíteni. Két körre a céltól, utolsó frissítéskor megúsztam a mezőnytől és másodmagammal tekertem végül a célvonalig. Ekkor még Rosty a mezőny farkát elkapta és tudott segíteni Albertónak és Samuelének, akik még ott maradtak. A mezőny sprintjében együtt érkeztek és a kilenc főt számláló egyesével beszivárgó szökés mögött 17-18. helyezést sikerült megszerezniük.

A verseny átlagsebessége egyébként végig 45 km/h volt, amit a végéig sikerült ekörül tartania az élnek, mindezt 1000 m szintemelkedés mellett.
A csapatból 4-en is sikerült befejezzük a versenyt, és az egész csapat jól ment! Ez szerintem már mindenképp jó teljesítmény és bíztató az elkövetkezendő versenyeinkre nézve is, mint az idén 1 nappal kibővített Székely körverseny és a 2.1-es Tour de Hongrie!

Belépés
Elfelejtett jelszó