Gyakran Ismételt Kérdések

Ha bármilyen kérdésed van a túrával kapcsolatban írj, hívj, vagy nézz be hozzánk!

 

A VUELTA SPORTIRODA ELÉRHETŐSÉGEI:

Iroda és postacím: 1103 Budapest, Hangár utca 10.

Nyitva: Hétfő - Péntek 9:00-17:00

Személyes nevezés: Hétfő - Péntek: 9:00-16:00 k

Honlap: www.vuelta.hu 

Központi e-mail: info@vuelta.hu 

Telefon: +36-1 / 273-18-61

 

És akkor jöjjenek a válaszok:

 

Melyik távot válasszam?

Mindenképp az erőnlétednek megfelelő túrát válaszd!

A Balaton XL (206 km) túra igazi kihívás, amit azoknak ajánlunk, akik rendszeresen tekernek, és többször vettek már részt egész napos túrán. Tisztelni kell a távot, mert 14-15 óra nyeregben embertpróbáló teljesítmény. De ha nekivágsz és mégsem bírnád, akkor sincs ok a pánikra, hiszen beiktattunk egy jelentős rövidítési lehetőséget: Tihanynál át lehet kompozni Szántódra, így 40 kilométerrel csökkenthető a táv.

A Balaton L (168 km) is haladó szint, a Nyugati medencét kerüli, és kényelmes túratempóban ez is 10 órás tekerést jelent (kompozással együtt). Szintén edzett bringásoknak ajánljuk.

A Balaton M (78 km) azoknak javasolt, akik szeretnének egy kiadósat tekerni a Balatonnál, de még nem próbálkoztak egész napos bringatúrával. 6-7 órás menetidővel kell számolni.

Balaton S (30 km) már inkább a családoknak szól, és beiktattunk egy hosszabb pihenőt is félúton. A nettó menetidő 1,5-2 óra oda és vissza is. De azoknak is ideális, akik most kezdenek barátkozni a kerékpáros túrázással, és kezdetnek csak egy rövidet szeretnénk menni. Kezdésnek tökéletes!

Balaton XS (6 km) a gyermek táv, városon belül. Az apróságoknak és szüleiknek nyújt remek mozgási lehetőséget.

 

A Tour de Balaton egy verseny?

Nem, a legkevésbé sem! Nem mérünk időt és nem osztunk díjakat sem az elsőknek. A McDonald's BringaMánia Tour de Balaton egy egész napos családi/baráti bringatúra, ahol különböző távokon lehet indulni kedvtől és felkészültségtől függően. A Tour de Balaton nem a 30-as átlaggal haladóknak szól, hanem a családoknak, baráti társaságoknak, akik kényelmes túra tempóban, kikapcsolódésként tartanak velünk. Ha csak a tempó számodra a lényeg, biztosan nem mi vagyunk számodra a megfelelő rendezvény.

 

Együtt halad a csapat?

Félig. Nem tartjuk mesterségesen együtt az egész csapatot (értsd: nem vezetett túra), mert az az 1000 fős távoknál nagyban megnehezítené a túrázók dolgát a frissítőkön és az átkeléseknél egyaránt. De akik nagyobb csoportban szeretnek tekerni, azok természetesen együtt haladhatnak. Túravezető kerékpárosok haladnak veletek, akikhez lehet csatlakozni. Az együtt tekerés egyedi, és különleges élmény, de nem tesszük kötelezővé az együtt haladást.

Mehetek a saját tempómban?

Igen mehetsz, de vannak szabályok. Azok, akik nem élvezik annyira a tömeges bringázást, több lehetőségük van az egyéni tempóban haladásra:

 1. Később indulnak mint a nagy csapat: a tömegrajtok után (6-7 óra közöt) még 1 óra áll rendelkezésre az induláshoz, így ha te gyorsabban haladsz, mint az átlag tempó (15-18 km/h), akkor is beéred a csapatot.  Arra viszont figyelned kell, hogy a frissítők egy adott nyitva tartási idővel rendelkeznek. Ha túlságosan lemaradva mész, nem lesznek már nyitva a frissítők.
 2. Megelőzve a csapatot: a közös rajt után van lehetőség rá, hogy gyorsabban menj és megelőzd a csapatot. Ha ezt választod, tedd kulturált és biztonságos keretek között! Figyelj a túrázó társaidra, és tartsd szem előtt, hogy ha túl gyorsan mész, akkor biztosan nem lesz még nyitva a frissítő, amikor odaérsz. És mérlegelj! A Tour de Balaton nem a 30-as átlaggal haladóknak szól, hanem a családoknak, baráti társaságoknak, akik kényelmes túra tempóban, kikapcsolódésként tartanak velünk. Ha csak a tempó számodra a lényeg, biztosan nem mi vagyunk számodra a megfelelő rendezvény.

Az egyéni tempóban haladóknak is a meghatározott útvonalon kell haladniuk, és a túra részvételi szabályzata illetve a KRESZ szabályok rájuk is vonatkoznak.

 

Nem kaptam visszaigazoló emailt, mit tegyek?

Regisztráció visszaigazoló email: 

1. lépés:
Nézd meg a Spam/Levélszemét mappát! Rendszerünk szerint leggyakrabban a Gmail-es postafiókokban kerülnek az emailjenk spambe. Érdemes itt kezdeni a keresést. Ha megtaláltad, felveheted a küldő címet biztonságos feladók közé, így a későbbiekben már megérkeznek a rendszer emailek. 

2. lépés:
Direkt keresés. Az emailjenk rendszerint a nevezes@vuelta.hu  vagy a vuelta@vuelta.hu  címről érkeznek. Ezekre a címekre keress rá az emaileződben. Ha nem dob ki találatot, valami hiba csúszott  a rendszerbe.

3. lépés:
Kapcsolatfelvétel. Írj a nevezes@vuelta.hu címre vagy hívd a +36 1 273 1861 számot, hogy kollégáink kideríthessék, mi okozta a gondot. Leggyakrabban elgépelt email címek állnak a háttérben, ezeket kérésre javítjuk. Ritkább esetben technikai probléma miatt nem megy át az email (ezt vissza tudjuk ellenőrizni), ekkor újra küldjük a nevező számára a befizetéshez szükséges adatokat. 

 

Nevezés elfogadásról szóló email:

Ha már jó ideje elindítottad a befizetést (több mint 2-3 munkanap, mert ennyi időt vesz igénybe a befizetések manuális feldolgozása) akkor a következőt teheted:

1. lépés:
Lásd fentebb: nézd meg a Spam/Levélszemét mappát.

2. lépés:
Lista ellenőrzés. Nevezésed állapotát ellenőrizheted a nevezési listáinkban. Amennyiben az Elfogadott listában szerepelsz, nevezési díjad megérkezett, nevezésed elfogadott státuszba került, nincs további teendőd. Az elfogadott listát ITT>>> találod.
Ha a Várólistán>>> szerepelsz, az azt jelenti, hogy nem érkezett még be a nevezési díjad. Utalásnál 2-3 munkanapot érdemes várni, rózsaszín utalványos befizetésnél pedig (eddigi tapasztalataink alapján) 5-6 munkanap a postai átfutási idő. Ha ezt követően sem kerülsz elfogadott státuszba, valami probléma merülhetett fel.

3. lépés:
Befizetés ellenőrzés. Ellenőrizd, hogy jó helyre fizetted-e be a nevezési díjat.
- utalás esetén ezek a helyes adatok: Vuelta Kft. 10300002-20114253-00003285 (MKB)
- postai úton "rózsaszín csekk" feladásával a helyes cím: Vuelta Kft. 1103 Budapest, Hangár utca 10.

Ha ezek is stimmelnek, akkor már csak egy dolog történhetett: a befizetésed nem tudjuk beazonosítani. Ez akkor történik, ha nem tüntetik fel a nevezési azonosítót, és a befizetőt sem tudjuk név alapján nevezéshez kötni.
Pl: Minta Károly regisztrált, de a barátja, Példa Béla utalta el a nevezési díját, de ő maga nem regisztrált. A közleményből lemaradt a nevezési azonosító, így mi, a szervezők csak a befizetőre, Példa Bélára tudunk rákeresni, aki viszont nem szerepel a listában. Az összeg megérkezett, de nem köthető nevezéshez. Ilyen esetekben a nevezési díjat a befizető számára visszautaljuk.

4. lépés:
Kapcsolatfelvétel. Írj a nevezes@vuelta.hu  címre vagy hívd a +36 1 273 1861 számot, és kollégáink segítenek a probléma megoldásában. Mindig van megoldás. :) 

 

Mit érdemes magammal vinni?

A menetkész, KRESZ előírásoknak megfelelően felszerelt kerékpáron túl alapvetően három helyzetre/körülményre kell felkészülni: időjárás, defekt, tápanyag utánpótlás. 

Időjárás: az aktuális előrejelzések alapján mi, szervezők mindig tájékoztatni fogjuk a nevezőket, hogy mit érdemes hozni. De általánosságban a következőt javasoljuk:

 • Öltözz rétegesen, mert korán indulunk és nagy utat teszünk meg. Nagy hőmérsékletváltozás lehet reggel és este, illetve északi és déli part között.
 • Jó idő esetén mindenképp legyen nálad naptej. Csúnyán le lehet égni ennyi idő alatt.
 • Ha az előrejelzések alapján esélyes, hogy esni fog, a teljesen vízhatlan esőkabát kötelező! Az átázott ruha és menetszél kombináció biztos megfázáshoz vezet.
 • Szemüveg! röviden indokolható: napfény, bogarak
 • Kesztyű: melegen tart ha kell, és komfortosabbá teszi a sok órás kormány markolást
 • Első-hátsó lámpa (a 206 kilométeres távon): a túrázók sötétben érkeznek vissza, ezért mindenképp legyen nálad lámpa.

Defekt: lesz szervizautó, de ha nem akarod hátráltatni a túrázó társaidat ragasztással, érdemes magaddal hozni egy-két tartalék belsőt. Egy gyors csere és már mehetsz is tovább! A szervizesek segítenek neked!

Tápanyag utánpótlás: a frissítőpontokon étel és ital vár, de a két pont közötti távot is ki kell bírni, ezért legyen nálad némi táplálék, ami kis helyen elfér, és út közben is könnyű elfogyasztani.

 • Egy kulacsnyi víz vagy iso ital. Kánikulában kettő.
 • Gyorsan felszívódó szénhidrát forrás: szőlőcukor és/vagy csoki és/vagy banán és/vagy energiazselé és/vagy műzliszelet

Bármi, amit hozol, el kell hogy férjen a bringádon és a hátizsákodban, érdemes ezt szem előtt tartva bepakolni.

És ami nagyon fontos és erősen ajánlott a biztonságod érdekében: KERÉKPÁROS FEJVÉDŐ.

 

Mit kapok a nevezési díjért?

A túra során a Vuelta Sportiroda biztosítja a(z):

 • túravezetést (ha igényled)
 • szervizt
 • frissítőt (nyitvatartási idővel)
 • orvosi segítséget
 • Motoros útvonal biztosítókat, segítőket (nem rendőrök, nincs lezárva az út!)
 • kijelölt útvonalat
 • nevezési ügyfélszolgálatot
 • folyamatos tájékoztatást


A nevezési díj tartalmazza:

 • Rajtcsomagot
 • Célfrissítést
 • Rajtszámot (Névre szóló, akár becenévre is)
 • Ajándék pólót
 • Karszalagot
 • A Balaton M résztvevőinek ingyenes komputat Szántódról bérelt komppal
 • A Balaton L résztvevőinek ingyenes komputat Tihanyból a bérelt komppal
 • Részvételi lehetőséget a sorsoláson
 • 27% áfát

 

Belépés
Elfelejtett jelszó