Balaton_146

Szintén reggel 6 órakor induló bringás túra, a végén Tihanyi kompozással. Rövidebb, de még mindig kihívást jelentő 146 kilométeres tekerés a nyugati medence körül, amit a közös kompozás tesz még nagyobb élménnyé. Szántódra visszaérve már csak néhány kilométert kell tekerni a balatonföldvári rendezvényközpontig. 

Útvonal

Letölthető GPS útvonal fájl>>>

 

Balatonföldvár - Balatonszárszó- Balatonöszöd - Balatonszemes- Balatonlelle - Balatonboglár -Fonyód -Balatonfenyves - Balatonmáriafürdő -Balatonkeresztúr - Balatonberény - Keszthely - Gyenesdiás - Vonyarcvashegy - Balatongyörök - Balatonederics - Szigliget  - Badacsonytördemic - Badacsony - Badacsonytomaj - Badacsonyörs - Ábrahámhegy - Balatonrendes - Révfülöp - Balatonszepezd - Zánka - Balatonakali - Balatonudvari - Örvényes - Aszófő - Tihany - Szántód - Baltonföldvár

 

Rajt/cél helyszíne:

Balatonföldvár, Keleti Strand

 

Ünnepélyes indítás: 2017. május 27. 6:00

Az indulás lehetőségét 8:00-ig fenntartjuk. 

 

Fontos tudnivalók:

Nem verseny!

A Tour de Balaton egy kellemes bringatúra! Nem verseny, és nem is teljesítménytúra: egy bringás túra, túra tempóban a Balaton körül, ahol el lehet indulni együtt, de lehetőséget biztosítunk azoknak is, akik önállóan szeretnék teljesíteni a távot, szabadon választott 15-30 km/h-s tempóban. Mert a közös túra hatalmas élmény, de nem mindenki szereti. Mindent megteszünk azért, hogy mindenki jól érezze magát, az is aki imád csapatban haladni, és az is, aki nagyobb lendülettel falná a kilométereket.

Az útvonalon 15-30 km/h-s tempóhoz igazodva határozzuk meg az útvonal biztosítási pontokat, és a frissítőpontok nyitva tartása is ehhez a tempóhoz igazodik majd. Várhatóan a túrázók 15-18 km/h-s tempóval haladnak majd. A szabadon választott tempóban haladóknak azonban figyelniük kell a biztosítási pontok és a frissítők nyitvatartási idejére. Ezt a legkönnyebben úgy ellenőrízhetik, ha nem előzik meg a felvezető bringást, aki legelől 30 km/h átlaggal megy majd. Aki őt megelőzi, annak az biztosan nem találja nyitva a frissítőket és a biztosítási pontokat sem.

 

Az indulás időpontja a tényleges indulásra vonathozik


Ha a csoporttal szeretnél elindulni, 6 óráig 

 • át kell esnie a kerékpár átvizsgáláson
  • csak menetkész, jó állapotban lévő bringával vehettek részt a túrán.
  • maga az átvizsgálás néhány perc, ha megfelelő állapotban hozod a biciklit
 • nevezésen/rajtcsomag átvételén
  • az online előnevezetteknek kb. 1 percig tart a rajtcsomag átvétel
  • ha a helyszínen nevezel, ez az idő kb 3 percre nyúlik (regisztrációs lap kitöltése, befizetés, rajtcsomag átvétel)
 • és a rajtszám felhelyezésén
  • szintén néhány perc, míg a rajtcsomagban található gyorskötegelővel felrögzíted a rajtszámot a bringára

Tehát a teljes folyamat nem tart tovább 8-10 percnél, feltéve, ha nem egyszerre érkezik mindenki. 
A várakozási idő csökkentése érdekében már pénteken átvehetitek a rajtcsomagot, és a kerékpárokat is át lehet már a túra előtti nap vizsgáltatni. Ha teheted, gyere pénteken. A résztvevőket remek ajánlatokkal várják a helyi szállások!

Aki csak a túra napján, szombat reggel tud odautazni, annak célszerűbb minél korábban érkeznie, hogy biztosan időben végigmenjen a szükséges folyamaton, és el tudjon indulni 6-kor.

Az rajtszámot ne veszítsd el

Ennek hiányában nem tudunk a túra résztvevőjének tekinteni.

 

Kompátkelés a Balaton_146 résztvevőinek:

Tihanynál a Balaton_146 (146 km) résztevői a menetrend szerinti komp járatokkal, a karszalagjukkal és rajtszámukkal ingyenesen kelhetnek át a Balatonon. A nevezési díjuk tartalmazza a kompátkelést.

 

Bármilyen lehet az időjárás

Hidegre, melegre, esőre, szélre és napsütésre is fel kell készülni, mert előfordulhat, hogy induláskor még szakad az első, de az északi parton már süt a nap. Nem lehet kiszámítani az időjárást, és az előrejelzésekre alapozni sem érdemes, ezért a legjobb, ha mindenre felkészülsz!

Belépés
Elfelejtett jelszó