Balaton M - 78 km

A szombaton 9 órakor indul a harmadik túra, amelynek távja „csak” 78 km. A túrázók Szántód felé veszik az irányt, és egy rövid tekerés után komppal szelik át a Balatont. A Tihanyba érkezés után az útvonal megegyezik a 206 kilométeres táv útvonalával, tehát Tihany után a résztvevők a jobb oldalon láthatják a tavat menet közben. 

Rajt/cél helyszíne:

SIÓFOK, Újhelyi Strand (Siófok, Szigliget u. 2.)

 

Indulás: 2019. május 18.
9:00-10:00 között szakaszosan

A telítettség elkerülése érdekében szakaszos rajtok lesznek, négy rajttal, rajtonként ~300 bringás indul útnak, 20 percenként. Tehát a Balaton M rajt időpontok:

  • 9:00
  • 9:20
  • 9:40
  • 10:00 

 

Fontos tudnivalók:

Nem verseny!

A Tour de Balaton egy kellemes bringatúra! Nem verseny, és nem is teljesítménytúra: egy bringás túra, túra tempóban a Balaton körül, ahol el lehet indulni együtt, de lehetőséget biztosítunk azoknak is, akik önállóan szeretnék teljesíteni a távot, szabadon választott 15-30 km/h-s tempóban. Mert a közös túra hatalmas élmény, de nem mindenki szereti. Mindent megteszünk azért, hogy mindenki jól érezze magát, az is aki imád csapatban haladni, és az is, aki nagyobb lendülettel falná a kilométereket.

Az útvonalon 15-30 km/h-s tempóhoz igazodva határozzuk meg az útvonal biztosítási pontokat, és a frissítőpontok nyitva tartása is ehhez a tempóhoz igazodik majd. Várhatóan a túrázók 15-18 km/h-s tempóval haladnak majd. A szabadon választott tempóban haladóknak azonban figyelniük kell a biztosítási pontok és a frissítők nyitvatartási idejére. Ezt a legkönnyebben úgy ellenőrízhetik, ha nem előzik meg a felvezető bringást, aki legelől 30 km/h átlaggal megy majd. Aki őt megelőzi, annak az biztosan nem találja nyitva a frissítőket és a biztosítási pontokat sem.

Az indulás időpontja a tényleges indulásra vonathozik

Addigra

  • át kell esned a rajtcsomag átvételén
    • az online előnevezetteknek kb. 1 percig tart a rajtcsomag átvétel
  • és a rajtszám felhelyezésén
    • szintén néhány perc, míg a rajtcsomagban található gyorskötegelővel felrögzíted a rajtszámot a bringára

Tehát a teljes folyamat nem tart tovább 8-10 percnél, feltéve, ha nem egyszerre érkezik mindenki. 
A várakozási idő csökkentése érdekében már pénteken átvehetitek a rajtcsomagot. Ha teheted, gyere pénteken. A résztvevőket remek ajánlatokkal várják a helyi szállások!

Aki csak a túra napján, szombat reggel tud odautazni, annak célszerűbb minél korábban érkeznie, hogy biztosan időben végigmenjen a szükséges folyamaton, és el tudjon indulni.

 

A rajtszámot ne veszítsd el!

Ennek hiányában nem tudunk a túra résztvevőjének tekinteni.

 

Bármilyen lehet az időjárás

Hidegre, melegre, esőre, szélre és napsütésre is fel kell készülni, mert előfordulhat, hogy induláskor még szakad az első, de pár órával később már süt a nap. Nem lehet kiszámítani az időjárást, és az előrejelzésekre alapozni sem érdemes, ezért a legjobb, ha mindenre felkészülsz!

 

Kompátkelés a Balaton M túra résztvevőinek:

Szántódnál a Balaton M (78 km) túra résztevői külön, bérelt komppal, vagy kompokkal (létszámtól függően) ingyenesen kelhetnek át a Balatonon. A nevezési díjuk tartalmazza a szervezett kompátkelést. 

Azok, akik Szántódnál nem a különjárato(ka)t veszik igénybe (mert előbb vagy később kívánnak átkelni), a BAHART erre a napra kedvezményes, egyéni árat biztosít. A kedvezményes ár Szántódnál: 600 Ft/fő (Vagyis a kerékpárt ingyen viszik át a vízen). Ezt az összeget a túrázóknak a helyszínen, készpénzben kell fizetni , a szervezők csak a külön kompokat biztosítják térítésmentesen.

Belépés
Elfelejtett jelszó