Balaton XL - 206 km

A 206 km-es, embert próbáló túra szombaton reggel (pontosabban hajnali) 6 órakor indul és az óramutató járásával megegyező irányba kerüli meg a tavat. Igazi erőpróba a legelszántabbaknak!

 

 

Rajt/cél helyszíne:

SIÓFOK, Újhelyi Strand (Siófok, Szigliget u. 2.)

 

Indulás:

Csoportos rajtok: 2019. május 18. 6:00-7:00 között

A Balaton XL (206 km) és L (168 km) túrák esetében a kényelmetekért szakaszosan indítunk útnak titeket.  Így nem lesz tolakodás a rajtnál, kisebb csoportokban értek a frissítőkhöz, nem akadályozzátok a lassabb vagy gyorsabb túrázók haladását. 

Rajt időpontok a Balaton XL és L túrákhoz:

6:00
6:15
6:30
6:45
7:00

Az elindulás lehetőségét 8:00-ig fenntartjuk.

Limitpont: Tihany 16:00

Visszaérkezési limitidő 21:00 

 

Fontos tudnivalók:

Nem verseny!

A Tour de Balaton egy kellemes bringatúra! Nem verseny, és nem is teljesítménytúra: egy bringás túra, túra tempóban a Balaton körül, ahol el lehet indulni együtt, de lehetőséget biztosítunk azoknak is, akik önállóan szeretnék teljesíteni a távot, szabadon választott 15-30 km/h-s tempóban. Mert a közös túra hatalmas élmény, de nem mindenki szereti. Mindent megteszünk azért, hogy mindenki jól érezze magát, az is aki imád csapatban haladni, és az is, aki nagyobb lendülettel falná a kilométereket.

Az útvonalon 15-30 km/h-s tempóhoz igazodva határozzuk meg az útvonal biztosítási pontokat, és a frissítőpontok nyitva tartása is ehhez a tempóhoz igazodik majd. Várhatóan a túrázók 15-18 km/h-s tempóval haladnak majd. A szabadon választott tempóban haladóknak azonban figyelniük kell a biztosítási pontok és a frissítők nyitvatartási idejére. Ezt a legkönnyebben úgy ellenőrízhetik, ha nem előzik meg a felvezető bringást, aki legelől 30 km/h átlaggal megy majd. Aki őt megelőzi, annak az biztosan nem találja nyitva a frissítőket és a biztosítási pontokat sem. 

 

Az indulás időpontja a tényleges indulásra vonatkozik.

Addigra 

  • át kell esnie nevezésen/rajtcsomag átvételén
    • az online előnevezetteknek kb. 1 percig tart a rajtcsomag átvétel
  • és a rajtszám felhelyezésén
    • szintén néhány perc, míg a rajtcsomagban található gyorskötegelővel felrögzíted a rajtszámot a bringára

Tehát a teljes folyamat nem tart tovább 8-10 percnél, feltéve, ha nem egyszerre érkezik mindenki. 
A várakozási idő csökkentése érdekében már pénteken átvehetitek a rajtcsomagot. Ha teheted, gyere pénteken. A résztvevőket remek ajánlatokkal várják a helyi szállások!

Aki csak a túra napján, szombat reggel tud odautazni, annak célszerűbb minél korábban érkeznie, hogy biztosan időben végigmenjen a szükséges folyamaton, és el tudjon indulni.

 

A rajtszámot ne veszítsd el!

Ennek hiányában nem tudunk a túra résztvevőjének tekinteni.

 

Van rövidítési lehetőség

A 206 km-es túra résztvevői – amennyiben elfáradnak – van lehetőségük Tihanynál kompppal átkelni - ezzel 60 kilométerrel tudják rövidíteni a túrát. Az átkelés díját a túrázóknak maguknak kell fizetni, a 206 km-es Tour de Balaton nevezési díja nem tartalmazza a komp költségét.

 

Legyen nálad lámpa!

Ha tudod magadról, hogy tempód alapján sötétedés után érsz célba, mindenképp legyen nálad működőképes első és hátsó lámpa.

 

Bármilyen lehet az időjárás

Hidegre, melegre, esőre, szélre és napsütésre is fel kell készülni, mert előfordulhat, hogy induláskor még szakad az első, de az északi parton már süt a nap. Nem lehet kiszámítani az időjárást, és az előrejelzésekre alapozni sem érdemes, ezért a legjobb, ha mindenre felkészülsz!

Belépés
Elfelejtett jelszó