Nagyobb térképre váltás

 

Mi is az a kőbányai BringaPark?

Kőbánya egyik legszebb közparkja a Sportliget (vagy másnéven Újhegy-park) Budapest X. kerületében, az Újhegyi lakótelep mellett található. A park egyik oldalán található az Újhegyi uszoda, és három oldalról a Harmat utca, a Hangár utca és Bányató utca határolja. A közel közel 20 hektáros területen egy ligetes parkot gondoznak nagy szabad zöldterületekkel, játszótérrel, kisebb dombokkal, és aszfaltos sportpályákkal. A terület ideális helyszne lehet egy többfunkciós kerékpáros parknak.

A helyszín mind az M0-sról a gyorsforgalmi úton, mind Budapest belsőbb kerületeiből is az Üllői úton keresztül, könnyen és gyorsan megközelíthető.

A Sportligetben található a Kőbányai Torna Club (KTC) sporttelepe is, amely kiváló infrastruktúrális hátteret biztosíthat a parkot használó bringások részére: mosdók, zuhanyzók, öltözők, szerzvíz, raktár, edzőterem, és versenyek, események idejére irodai háttér működhet a 300 négyzetméretes épületben.

A sportligetben található zöldterületek és aszfaltpályák felhasználásával és az X. kerületi Önkormányzat segítségével a KTC egy, több bringás szakágat is kiszolgáló BringaParkot valósít meg. Ennek első lépéseként  2013. szeptember 22-én került átadásra egy földből és murvából épített Pumpa-pálya (hullámpálya), amely azóta is idevonzza a környékbeli BMX-eseket.

 

Infrastruktúra

2015. márciusára készült el a Hangár utcai Sporttelep épületének felújítása. Így a verseny központjának otthont adó épületben megtalálhatóak fűtött öltözők, a neveztetésre és dopping ellenőrzésre is alkalmas helyiségek. Az épületben található 3db zuhanyzó, valamint mellékhelyiségek.

Ezen felül 2015. szeptemberében elkészült a téglaépület mellett található faház egy részének felújítása is, melyben ugyancsak WC és öltözőnek alkalmas helyiség került kialakításra.

Mindezen felül az épületen kívül is rendelkezünk vízkiállással, ami kerékpármosó telepítésére is alkalmas.

A parkolás a sporttelep körül több helyen is megoldott, rendelkezésre áll, a teleppel szemben található Flextronics gyár ~120 férőhelyes autó parkolója, valamint a Bánya-tó utcában kialakított parkoló sáv, ami ~50 autó befogadására alkalmas, és a parkolási szabályoknak megfelelően a Hangár utca is végigparkolható.
 

 

A Kőbányai BringaPark funkciói:

  • BringaAkadémia oktatóbázis – általános iskolák részére
  • BringaAkadémia pedagógus továbbképző központ
  • Mountain Bike és CycloCross nemzetközi versenyekre is alkalmas versenypályák
  • Hullámpálya kezdőknek
  • Haladó Hullámpálya
  • BMX Flatland pálya

 

Belépés
Elfelejtett jelszó